Društvo

SNP: Posle naše inicijative Šegrt zatražio da se uvjerenja ne naplaćuju

Na upozorenje Socijalističke narodne partije da se i dalje nezakonito naplaćuju ljekarska uvjerenja, koja se izdaju u svrhu zapošljavanja nezaposlenih, ministar zdravlja Budimir Šegrt je uputio uputstvo svim domovima zdravlja da se ta uvjerenja ne naplaćuju, saopšteno je iz SNP-a.
SNP: Posle naše inicijative Šegrt zatražio da se uvjerenja ne naplaćuju
Portal AnalitikaIzvor

Amandmanom SNP-a na Zakon o zdravstvenom osiguranju, od februara ove godine, ukinuta je obaveza plaćanja ljekarskog uvjerenja, koja se izdaje u svrhu zapošljavanja nezaposlenog lica.

- Predsjednik SNP-a Srđan Milić upozorio je, tokom kontrolnog saslušanja ministra zdravlja održanog 2. juna, da domovi zdravlja i dalje, mimo zakona, naplaćuju ta uvjerenja, jer nijesu dobili uputstvo od resornog ministarstva. Nakon upozorenja SNP-a, ministar zdravlja je poslao uputstvo o nenaplaćivanju ljekarskih uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti nezaposlenog lica, a u svrhu zapošljavanja, i zatražio da obavještenje o tome najkasnije do sjutra, 07. juna, bude istaknuto na vidnim mjestima u svim zdravstvenim ustanovama  - saopšteno je i z SNP-a.

Uputstvo o nenaplaćivanju poslato je svim domovima zdravlja u Crnoj Gori, Privatnoj zdravstvenoj ustanovi „Codra“ - Podgorica, PZU „Diagnostica“ – Podgorica, PZU „Trim Medical Centar“ – Nikšić, PZU „Poliklinika dr Vuksanović“ – Bar, PZU „Bona Mente“ – Podgorica, PZU „Nova medicina rada“ – Podgorica, kao i Upravi za inspekcijske poslove.

Portal Analitika