Košarka

DUBLJEVIĆ: Cilj je jasan - plasman u „A“ diviziju!

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore „U-20“ danas u Tivtu počinje pripreme za Evropsko prvenstvo „B“ divizije koje će se održati u Grčkoj od 15. do 24. jula. Selektor Dušan Dubljević je pozvao sedamnaest igrača.
DUBLJEVIĆ: Cilj je jasan - plasman u „A“ diviziju!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Kao i svake godine, u Tivtu ćemo odraditi pripreme, koje počinju danas. Do 24. ćemo biti tu kada idemo na turnir u Dubrovnik. Tamo nas očekuje jak turnir i prva provjera sa Hrvatskom, Turskom i Slovenijom, koja će nam sigurno dati smjernice za neki dalji rad, i pružiti šansu igračima da se pokažu, a ujedno ćemo napraviti i prvo skraćivanje spiska - kazao je Dubljević i dodao:

- Nakon toga imamo dvije utakmice sa Bosnom u Sarajevu (1. i 2. jula), zatim nam oni dolaze u Tivat (7. i 8. jula) i nakon toga smo tu pet, šest dana, do odlaska na Evropsko prvenstvo.

Dubljević ističe da je cilj jasan - plasman u „A“ diviziju.

- Mislim da je to sigurno naša najtalentovanija selekcija i ako to kažem, onda cilj mora da bude plasman u „A“ diviziju. Smatram da imamo apsolutan kvalitet za to. Određeni igrači su imali sezone, neko je igrao manje, neko više, ali sigurno smatram da ove pripreme i ove prijateljske utakmice, kao i samo prvenstvo, mogu da ih učine boljim i da se pokažu i nametnu u svojim klubovima za neki veći prostor - ocijenio je Dubljević.

On je dodao da je ove godine cilj teži, jer moraju uzeti u obzir da je šest reprezentacija prošle godine ispalo iz „A“ divizije, među kojima su - Hrvatska, Rusija, Grčka, Bosna. Na Dubljevićevom spisku se nalazi sedamnaest igrača.

- Što se tiče igrača, pozvali smo sedamnaest igrača na pripreme. Bilo je nekih odstupanja od prvobitnog spiska - nije trenutno došao Čarapić koji ima polaganja - Popović Petar i Nikolić Zoran koji imaju obaveze u klubovima su opravdano odsutni  - u planu je bio i Miloš Anđelić iz Amerike koji je otkazao zbog povrede, kao i Dožić Aleksandar, na koga smo isto ozbiljno računali, koji je povrijeđen nekoliko mjeseci i Čvorović Igor iz Sutjeske, koji ide u Ameriku. Kapiten reprezentacije je Petar Popović. Za mene je ovo ozbiljan izazov i daću sve od sebe da pokušam to da opravdam najbolje što mogu - istakao je selektor.

ilic

Na Evropskom prvenstvu, sa Crnom Gorom u grupi su još i Portugal, Makedonija, Gruzija i Jermenija.

Dubljević je pojasnio i situaciju sa mladim Čarapićem:

- Što se tiče Ognjena Čarapića, na prekjuče održanom seminaru napravili smo zajednički sastanak sa selektorom „A“ reprezentacije, Bogdanom Tanjevićem, na kom je odlučeno da Čarapić igra za obje selekcije, ako bude spreman i naravno ako se lično složi sa time - naglasio je on.

Prvotimac Budućnost Volija, Aleksa Ilić, ističe da ih na EP očekuje težak posao i dodaje da imaju kvalitet da uđu u „A“ diviziju.

- Sigurno da nas očekuje težak posao kao što je rekao trener. Dosta dobrih ekipa je prošle godine ispalo iz „A“ divizije. Imaćemo mnogo posla, ali mislim da imamo kvalitet da uđemo u „A“ diviziju. Imamo dovoljno vremena da se spremimo i da se uigramo i nadamo se najboljem - zaključio je Ilić.

Na spisku selektora Dubljevića se nalaze: Miloš Krivokapić, Ognjen Čarapić, Nikola Vukčević, Petar Popović, Filip Bakić, Daniel Kalezić, Marko Anđelić, Aleksa Ilić, Emir Hadžibegović, Mihailo Radunović, Elvis Čekić, Zdravko Bošković, Vasilije Knežević, Miloš Vujović, Vasilije Baćović, Zoran Nikolić i Filip Ljujić.

A.P.

Portal Analitika