Društvo

Pomozimo Milji Đokić

Šezdesetogodišnja udovica Milja Đokić živi u teškim uslovima. Volonteri Banke Hrane pozivaju sve koji su u mogućnosti da joj pomognu.
Pomozimo Milji Đokić
Portal AnalitikaIzvor

“Već duži niz godina, nakon smrti supruga, Milja živi u veoma teškim uslovima. Život ove žene  je pun boli i patnje i zaslužuje našu solidarnost. Nekoliko godina nakon vjenčanja Miljin suprug se razbilo. Osam godina je vodila brigu o njemu. Bio je  bolestan od multiple skleroze, nepokretan. Živjeli su maloj baraci u Ulcinju koju je on dobio, zbog bolesti, od Centra za socijalni rad. Poslije njegove smrti  je morala da napusti tu baraku. Ostaje praktično na ulici jer nema porodice koja bi joj pomogla”, navode volonteri.

Milja ima astmu, hipertimiju, problem s kostima, anksioznost, pati od nesanice…

“Baraku je  skrpila sama, starim dušecima, parčićima ter papira, raznim daskama. Baraka je bez ikakve izolacije, prokišnjava, ispod kreveta na kome provodi noći je konstantno lokva vode”, saopštavaju volonteri Banke Hrane.

Milja živi bez struje i vode godinama.

“Vodu nosi u bidonima, ako su komšije dobre volje  da joj dozvole. Pisala je molbu Vodovodu  da uvedu vodu u baraku”, kažu iz Banke Hrane.

Milja prima materijalno obezbijeđenje porodice – 64, 50 eura i to joj je jedini izvor prihoda.

“Molimo Centar za socijalni rad, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Opštinu  Bar  kao i barske privrednike  da  Milji   pomognu”, navodi se u saopštenju.

Žiro-račun za pomoć je kod CKB, na ime Milja Đokić: 510061195673501615.

Svi koji žele pomoći doniranjem hrane, ljekova, garderobe i sl. mogu dobiti Miljin kontakt upitom na mejl: bankahranepg@gmail.com. Volontere Banke Hrane možete kontaktirati na broj 069 495 680 ili preko Fejsbuk stranice.

rtcg.me

Portal Analitika