Crna hronika

Pronađen golf kojim je ubijen policajac Kujović?

Automobil za koji se pretpostavlja da je prije deset mjeseci njime namjerno udaren pripadnik bjelopojske saobraćajne policije Irfan Kujović (42) koji je izdahnuo na licu mjesta, pronađen je spaljen i isječen u dijelu granice između Bijelog Polja i Brodareva, potvrđeno je Dnevnim novinama u bjelopoljskoj policiji.
Pronađen golf kojim je ubijen policajac Kujović?
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornik iz Centra bezbjednosti objasnio je da su dijelovi "golfa” bili zapaljeni i krov odsječen.

"Ostatke automobila uspjeli smo da izvučemo iz gotovo nepristupačne vrtače. Postupak izvlačenja se otežano odvijao jer je olupina bila prekrivena drvečem, kamenjem i drugim raznim materijalom. Ostaci automobila izvučeni su i upućeni na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu", kazao je sagovornik, dodajući da je vozilo pronađeno u zajedničkoj akciji crnogorske i srpske policije, te da je na licu mjesta bio prisutan i Viši državni tužilac u Bijelom Polju Rifat Hadrović.

Portparol Višeg tužilaštva u Bijelom Polju i tužilac Hasan Lukač potvrdio je Dnevnim novinama da je obaviješten da je pronađena olupina vozila za koje se sumnja da je kritične večeri usmrtilo policajca Kujovića.

"Nakon što stignu rezultati sa vještačenja vozila tužilaštvo će se odrediti u vezi sa daljimaktivnostima. Inače, istraga protiv Enisa Memića (32) iz Gojakovića Brodarevo, opština Prijepolje, osumnjičenog za teško ubistvo bjelopoljskog policajca Irfana Kujovića je u toku i zamjenica Višeg državnog tužioca Višnja Medojević u okviru dosadašnje istrage saslušala je šest svjedoka”, kazao je Lukač.

On je pojasnio da će nakon prispjeća nalaza sa vještačenja tužilaštvo imati tačan uvid u dalje aktivnosti te će, ukoliko predmetno vozilo bude to koje je usmrtilo Kujovića, biti zatražena međunarodna pomoć od pravosudnih organa BiH da se omogući saslušanje osumnjičenog Memića koji se nalazi u tamošnjem zatvoru zbog drugog krivičnog djela.

Irfan Kujović je stradao 22. jula 2015. godine na službenoj dužnosti, prilikom rutinske kontrole na putu Slijepač most Pavino Polje, kada ga je automobilom "golf” bijele boje, kako se sumnja, udario Enis Memić (31) iz Prijepolja koji je zatim pobjegao.

Memić je uhapšen 8. decembra u Bosni i Hercegovini nakon što je bježeći od tamošnje policije, vozilom sletio u kanal i teško povrijedio jednu osobu. Uhapsili su ga organi gonjenja BiH u mjestu Krupac i prilikom hapšenja kod njega je pronadjeno 15,5 kilograma droge marihuane.

Izvor: cdm.me

Portal Analitika