Turizam

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Sarajevu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u sklopu promocije turističke ponude Crne Gore za sezonu 2016. na tržištu Bosne i Hercegovine, održala je 3. juna promociju u Sarajevu, koja je izazvala veliko interesovanje.
Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Sarajevu
Portal AnalitikaIzvor

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić se obratila prisutnim i istakla da Crna Gora ima raznovrsnu i kvalitetnu ponudu, ne samo za porodice, već i individualce, mlade parove, biznismene. Ona je dodala da su cijene i ove godine pristupačne, tako da je ponuda dostupna svakom budžetu, ali i različitim afinitetima. Ukazala je na primjetan porast gostiju iz Bosne i Hercegovine: prema zvaničnim statističkim podacima Crnu Goru je tokom prethodne godine posjetilo 154.017 turista iz Bosne i Hercegovine, 68% više u odnosu na 2014, koji su ostvarili više od 960.000 noćenja odnosno 50,6% više u odnosu na prethodnu godinu.

Kako se navodi u saopštenju NTO, i ove godine je u sklopu promocije organizovan izbor najboljih likovnih radova učenika sarajevskih osnovnih škola na temu "Moja porodica i ja na moru". Na konkurs, koji je trajao dva mjeseca, prijavljeno je oko stotinu radova, a žiri je izabrao tri najbolja. Dobitnicima su dodijeljena sedmodnevna ljetovanja na crnogorskom primorju za cijelu porodicu, koja je obezbjedila Hotelska grupa "Budvanska rivijera".

U Sarajevu su svoju ponudu, uz NTO, predstavile su i lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Herceg Novog i Tivta, kao i strateški partner crnogorskog turizma HG "Budvanska rivijera".

Portal Analitika