Region

DAČIĆ: RS najveća zaostavština Miloševića, Srbija mora da je čuva

Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Banjaluci da je najveća zaostavština Slobodana Miloševića njegovo učešće u stvaranju Republike Srpske, zbog čega Srbija ima obavezu da čuva Republiku Srpsku.
DAČIĆ: RS najveća zaostavština Miloševića, Srbija mora da je čuva
Portal AnalitikaIzvor

- O Slobodanu Miloševiću će svakako biti različitih mišljenja, kao i o svim ljudima na funkciji u to vrijeme, ali je njegova najveća zaostavština učešće u stvaranju Republike Srpske. Upravo zbog toga imamo obavezu da čuvamo Srpsku, a Srbija će uvijek stati iza srpskog naroda - rekao je Dačić novinarima povodom 23 godine od osnivanja Socijalističke partije Republike Srpske.

On je čestitao SPRS godišnjicu postojanja, navodeći da SPS i SPRS imaju jake veze i saradnju iako "formalno nijesu jedna partija".

Predsjednik SPRS Petar Đokić rekao je da je njegova stranka nastala u vrijeme kada je glavni cilj bio postizanje mira u BiH.

- Kada smo to uspjeli, onda je trebalo u narednim godinama obnoviti Republiku Srpsku, a mi smo u tome učestvovali u više vlada - istakao je Đokić te dodao da socijalisti u RS posebnu zahvalnost duguju Dačiću i SPS-u, jer bi se "bez njihove podrške teško uspjela održati Republika Srpska".

On je rekao da je ponosan na istoriju ove partije i na sve što je dala u periodu od stvaranja do danas.

Izvor i foto: Blic.rs/Beta/O.Stefanović, Tanjug

Portal Analitika