Odbojka

Boškan ne računa na Delića i Slobodana Bojića

Selektor seniorske odbojkaške reprezentacije, Slobodan Boškan, skratio je spisak kandidata za nastup u Svjetskoj ligi i zahvalio se primačima servisa Slobodanu Bojiću i Jovanu Deliću.
Boškan ne računa na Delića i Slobodana Bojića
Portal AnalitikaIzvor

Boškan u nastavku priprema, koji će biti odrađene u Podgorici, računa na 16 igrača.

Na spisku su: tehničari Simo Dabović, Rajko Strugar i Nikola Radonić, korektori Aleksandar Minić i Luka Babić, primači Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Božidar Ćuk, Balša Radunović, Marko Vukašinović, srednji blokeri Gojko Ćuk, Ivan Ječmenica, Blažo Milić, Bojan Radović i libera Nikola Lakčević i Ljubomir Popović.

Boškan je kazao da su Bojić i Delić odlično radili prethodnih dana i da je zadovoljan njihovom odnosom prema reprezentaciji.

"Na preliminarnom spisku bilo je sedam primača servisa i znali su svi da će morati da se smanji njihov broj. Iz Budve se selimo za Podgoricu, gdje ćemo trenirati do odlaska u Meksiko. Sada već prelazimo na fazu gdje ćemo se uigravati i spremati za takmičarske obaveze", rekao je Boškan.

Crnogorski odbojkaši u ovogodišnjem izdanju Svjetske lige nastupiće u grupi B sa selekcijama Meksika, Njemačke i Španije u Meksiko Sitiju (od 17. do 19. juna), dok će sljedećeg vikenda igrati sa selekcijama Tunisa, Meksika i Venecuele u Tunisu (od 24. do 26. juna). 

Finalni turnir na programu je od 1. do 3. jula u Frankfurtu, a plasman na završni turnir obezbijediće tri prvoplasirane selekcije nakon prve faze, uz domaćina Njemačku. 

Crnogorski odbojkaši treniraće u Podgorici do 13. juna kada će preko Rima i Pariza otputovati za Meksiko siti.

Portal Analitika