Protokol

Medojević specijalni gost Konvencije Republikanaca: Tramp će donijeti reforme na Balkan

Lider Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, dobio je poziv da učestvuje na Nacionalnoj konvenciji Republikanske stranke, koja će biti održana od 18. do 21. jula u Klivlendu, saopšteno je iz PzP.
Medojević specijalni gost Konvencije Republikanaca: Tramp će donijeti reforme na Balkan
Portal AnalitikaIzvor

Iz te stranke navode da će na pomenutoj konvenciji biti potvrđena kandidatura za Predsjednika SAD, Donalda Trampa te da je lider PzP-a specijalni gost u okviru Programa za lidere stranaka članica IDU, čija je članica i Republikanska stranka SAD.

- PzP snažno podržava kandidaturu Donalda Trampa, posebno imajući u vidu njegovu oštru i argumentovanu kritiku pogrešne politike SAD prema Zapadnom Balkanu, koja je rezultirala pogoršanjem demokratije, ljudskih prava, vladavine prava i ekonomskih i socijalnih prilika u regionu, te ekspanzijom korupcije i siromaštva i jačanjem političkog uticaja mafije, vjerskog ekstremizma, migracija stanovništva i snaženjem uticaja terorističkih organizacija. Pogrešna politika podrške korumpiranih, nedemokratskih, kriminalnih režima od strane dosadašnje američke administracije, dovelo je do ozbiljnih političkih kriza u cijelom regionu, koje mogu iznova dovesti do sukoba i nestabilnosti. Zato je očekivana pobjeda Donalda Trampa najava jedne nove odgovornije politike SAD prema našem regionu, najava politike koja će ići u pravcu podsticanja političkih, ekonomskih i institucionalnih reformi, koje jedine mogu dovesti države Zapadnog Balkana do funkcionalne demokratije, održive ekomske politike i regionalne saradnje, koja će suzbiti korupciju i politički uticaj mafije i obezbijediti prosperitet i stabilnost. Pobjeda Donalda Trampa bi bila i pobjeda američkog naroda i demokratije nad globalnim bankarskim fašizmom, koji je najveća prijetnja miru i stabilnosti u svijetu - istakao je Medojević.

Portal Analitika