Društvo

Ulcinj: Grade septičku jamu na plaži

Komunalna inspekcija u Ulcinju obustavila je radove na izgradnji septičke jame na plaži Liman 2, saopšteno je Vikend novinama iz ove institucije.
Ulcinj: Grade septičku jamu na plaži
Portal AnalitikaIzvor

Čitaoci tog lista ukazali su nam na gradnju septičke jame na koju bi bilo povezano više objekata, a s tim su upoznali i predsjednika opštine Ulcinj Nazifa Cungua, koji je tražio informaciju od Komunalne inspekcije.

Šef ulcinjske Komunalne inspekcije Saubih Mehmeti kazao je za VN da je od komunalnih inspektora dobio informaciju da je grupa građana dostavila zahtjev Skupštini opštine Ulcinj i tražila dozvolu za izgradnju septičke jame.

"Inspektori su konstatovali da dozvola za gradnju nije izdata, a radovi su započeti. Radovi su početi na parceli koja je privatno vlasništvo Šućrije Resulbegovića. Naložili smo obustavljanje radova do pribavljanja odobrenja", kazao je Mehmeti.

Čitaoci su nam, međutim, javili da su radovi nastavljeni odmah nakon odlaska komunalnih inspektora.

Vesko Vojinović, rukovodilac Službe za kontrolu u Morskom dobru kaže da je za izgradnju takvih objekata predviđena strogo kontrolisana procedura, kao i saglasnost Agencije za zaštitu životne sredine, uz obavezno poštovanje urbanističkotehničkih uslova.

Uslovi predviđaju tačno preciziranu izgradnju, pa se mogu izgraditi klasične, nepropusne ili plastične septičke jame.  

Predstavnici Morskog dobra će obići gradilište, utvrditi da li je gradnja u zoni Morskog dobra i preduzeti potrebne mjere.

cdm

Portal Analitika