Tenis

ROLAN GAROS: Mugurusa osvojila trofej

Garbinje Mugurusa osvojila je svoj prvi Gren slem u karijeri pobijedivši Serenu Vilijams u finalu Rolan Garosa – 7:5, 6:4.
ROLAN GAROS: Mugurusa osvojila trofej
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je bio peti međusobni duel Amerikanke i Španjolke, a četvrta teniserka svijeta smanjila je na 3:2 u pobjedama protiv najbolje na planeti.

Đevojka rođena u glavnom gradu Venecuele Karakasu odigrala je savršen meč u velikom finalu u Bulonjskoj šumi, bila je agresivnija od samog starta meča i pravovremenim brejkovima potpuno zasluženo stigla do najvećeg trijumfa u karijeri.

Kada je Serena igrala svoje prvo Gren Slem finale 1999, u kom je pobijedila Martinu Hingis na US Openu, Garbinje je imala šest godina. Mlađa od sestara Vilijams propustila je priliku da u svom 27. finalu, na nekom od četiri najveća turnira, stigne do rekordne 22. titule i izjednači se sa legendarnom Njemicom Štefi Graf. 

S druge strane, Španjolka se domogla svoje prve GS titule iz drugog pokušaja, a postala je i prva igračica iz Španije koja je stigla do pehara u Parizu poslije 18 godina, tačnije – od trijumfa Aranče Sančes Vikario 1998. 

Portal Analitika