Društvo

Zeković: Kotor pokazatelj neadekvatnog rada kriminalističke policije

Naime, policija i dalje traga za osobama koje su pucale na Kotoranina Miloša Radonjića i to nekoliko puta u posljednjih desetak dana. To što je na Radonjića pucano već treći put zabrinulo je kako Kotorane tako i prvog čovjeka te opštine pa su od nadležnih tražili da problem riješi.
Zeković: Kotor pokazatelj neadekvatnog rada kriminalističke policije
Portal AnalitikaIzvor

Tim povodom sastali su se ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović i direktor uprave policije Slavko Stojanović. 

Kako je saopšteno nakon sastanka iz kabineta Danilovića, operativni podaci pokazuju da je posrijedi sukob kriminalnih klanova zbog posla sa kokainom, pa se očekuju novi obračuni. 

A nakon što su informacije od nadležnih o bezbjednosnom stanju u Kotoru tražili iz nadležnog skupštinskog odbora, to su, kako nam je saopštio Aleksandar Zeković, tražili i iz Savjeta za kontrolu rada policije.

''Savjet je od Uprave policije zatražio kompletnu informaciju o bezbjednosnim prilikama u Kotoru, izazovima sa kojima se suočava kotorska policija, ali i policija na državnom nivou. Na osnovu toga ćemo se i mi baviti eventualnom procjenom policijskih ovlašćenja i radom policijskih starješina kako bi provjerili da li u rom domenu ima i koliko njihove odgovornosti'', saopštio nam je Zeković.

On podsjeća da su iz Savjeta još prije nekoliko mjeseci apelovali da se pojača prisutnost policije u tom gradu. Kaže da su tranutno pod lupom rukovodioci policije u Kotoru.

''Vidi se da kriminalistička policija nije adekvatno radila u minulom periodu, da je tolerisano postojanje svih tih klanova i njihovi obračuni i poslovi. Vjerovatno je dosadašnja ta komunikacija i obračun bio van očiju javnosti, ali sada za to cijel Crna Gora zna i ne kriju se više. To nailje preselilo se iz podzemlja na ulice i narod je s pravom uplašen. Mislim da se kotorska policija i njen načelnik sada nalaze pod fokusom i nadležnih i javnosti i od njih se u narednom periodu jako puno očekuje'', saopštio je Zeković.

U narednom periodu mora se, ocijenio je Zeković, raditi na jačanju kapaciteta policije. Odgovor i informaciju o bezbjednosnoj situaciji očekuju u Savjetu najdalje za 10 dana.

Antenam.me

 

Portal Analitika