Politika

Opozicija: Nismo išli na Cetinje zbog Pajovića

Nakon što juče predstavnici opozicije nijesu došli na svečanu sjednicu kojom je obilježena decenija nezavisnosti Crne Gore, pokrenulo se pitanje da li, u crnogorskom parlamentu, postoje i dalje iste podjele kao i prije deset godina.
Opozicija: Nismo išli na Cetinje zbog Pajovića
Portal AnalitikaIzvor

O nedolasku opozicije različite ocjene imali su predsjednik Skupštine Darko Pajović, Vlade Milo Đukanović i lider SDP-a Ranko Krivokapić, koji je jedini iz opozicije bio na sjednici.

Pitali smo Demos,Uru, SNP, DF i Demokrate zašto nijesu prisustvovali svečanoj sjednici.

Kako nam je kazao Zoran Miljanić iz Demosa, zbog ,kako je naveo, očigledne političke korupcije i izbora Darka Pajovića za predsjednika u radu parlamenta neće učestvovati:

''Tako da će Demos prisustvovati samo onim sjednicama koje se isključivo tiču socijalnog i drugog statusa građana. Dakle, samo sjednicama koje su od najvećeg značaja po građane, a ostalim sjednicama, u koje spada ijučerašnja, Demos neće prisustvovati'', kazao nam je Miljanić.

Ni URA, kako nam je saopštio Dritan Abazović, nije došla na svečanu sjednicu zbog izbora Pajovića:

''Razlog našeg nedolaska apsolutno nije proslava desetogodišnjice nezavisnosti i mislim da je zaista suvišno bilo kome objašnjavati da URA ima veze sa tim. Razlog je što je juče bila prva sjednica kojom je predsjedavao čovjek koji je na tu funkciju došao političkim korupcijom koja se već dva puta događa u visokom domu. Željeli smo da našim nedolaskom pokažemo protest zbog toga'', objasnio je Abazović.

Abazović apeluje na nosioce vlasti da ne prave podjele tamo gdje ih,kako kaže, nema.

''Razumijem političku potrebu određenih struktura vlasti da stalno prave te vještačke podkele u crnoj Gori, ali mislim da bi im bilo bolje da se zamisle kakvu su državu napravili i institucije u kojima vlada korupcija'', poručio je Abazović.

Ni Demokrate nijesu došle na svečanu, niti će biti na bilo kojoj drugoj sjednici Skupštine kojom bude predsjedavao Darko Pajović,kazao nam je Velizar Kaluđerović:

''Poslanici Demokratske Crne Gore neće učetvovati u radu Skupštine kada sjednicama bude predsjedavao majstor političke korupcije Darko Pajović. Hoćemo jedino u slučajevima kada budu na dnevnom redu neki opozicioni prijedlozi i kada imaju šansu i podržava ih kompletna opozicija'', poručio je Kaluđerović.

Kako su nam saopštili iz SNP-a, na svečanu sjednicu nijesu došli jer su smatrali nepotrebnim da se zbog kratkotrajnih izlaganja ide na Cetinje.

''Skupštinu čeka stotine akata za raspravu i obiman dnevni red, pa je cetinjska sjednica veoma neracionalna i predstavlja trošenje resursa, vremena i novca bez potrebe. Kratkotrajna izlaganja mogla su da budu obavljena i na tekućoj sjednici. Jasno je da se zbog te sjednice sa tekućom raspravom o 69 tačaka neće početi prije srijede'', saopštili su nam iz SNP-a.

Kako su nam kratko kazali oz DF-a razlog njihovog nedolaska na Cetinje bio je ne samo Pajović, već i tema. 

Kada je posrijedi njihovo učešće u radu Skupštine, učestvovaće u raspravi o svim tačkama koje su, po njihovoj procjeni, bitne za građane.

antenam.me

Portal Analitika