Crna hronika

Dražen Mujović ispričao sve o prijetnjama

Dražen Mujović iz Podgorice saslušan je juče u svojstvu svjedoka u istrazi koja je pokrenuta zbog tvrdnji njegovog oca Veselina Mujovića da mu jedan od pritvorenika prijeti.
Dražen Mujović ispričao sve o prijetnjama
Portal AnalitikaIzvor

. Mlađi Mujović iskaz je dao pred tužiocem Nikolom Boričićem u Osnovnom državnom tužilaštvu. Kako nezvanično saznajemo on je ispričao kako je njegov otac prijavio pritvorenika Branislava Ivanovića da mu prijeti, ali da se zapravo radilo o nesporazumu koji su kasnije riješili. Njegov otac nije saslušan zbog lošeg zdravstvenog stanja. Mujovići su krivičnu prijavu podnijeli protiv pritvorenika Branislava Ivanovića. Mujović je u prijavi naveo da mu je sugerisano da ne izlazi ni na polusatne šetnje u okrugu Istražnog zatvora kako bi se zaštitio od mogućeg napada. Te prijetnje mu je, kako je kazao, upućivao pritvorenik Ivanović koji je, prema tvrdnjama Mujovića, blizak prijatelj Miloša Marovića, sina Svetozara Marovića.

Kako je Pobjeda pisala krajem aprila, Mujović je prijavio Upravi zatvora da Ivanović pokušava da ga reketira. Iz te ustanove ranije su nam nezvanično kazali da između dvojice pritvorenika nije bilo verbalnog, niti fizičkog sukoba. Pred Upravom ZIKS-a ispričali su različite verzije. Mujović je tvrdio da mu Ivanović traži novac koji mu ne pripada, a Ivanović da mu je „stari prijatelj“ ostao dužan 30.000 eura, ali da će se on naplatiti preko suda. Osim ove prijave, Tužilaštvo provjerava i navode iz tri Mujovićeva pisma koja je dostavio redakciji ,,Dan“. On je optužio porodicu Svetozara Marovića da je pripremala likvidaciju svjedoka saradnika, kao i da su pokušali da diskredituju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Mujović je uhapšen 17. februara zbog sumnje da je od visokog funkcionera Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića uzeo 890.000 eura kako bi mu pomogao u tužilačkim istragama koje se vode protiv njega. Istražitelji provjeravaju pod kojim okolnostima je navodno prevario i uzeo 20.000 eura od oca Lazara Rađenovića – Ljuba, kako bi pomogao njegovom sinu koji je bio u pritvoru zbog sumnje da je u pet budvanskih afera oštetio budžet opštine. Osumnjičeni je, kako se pretpostavlja, pokušao da uzme novac i od nekadašnjeg menadžera budvanske opštine Aleksandra Tičića, od kojeg je tražio 100.000 eura da bi „uticao na Tužilaštvo da ga izbrišu iz optužnice u predmetu Košljun“, ali je on to odbio. Mujovićevo ime zabilježeno je u srpskom pravosuđu, gdje su bile pokrenute istrage zbog falsifikovanja dokumenata, prevare i iznude. (Pobjeda)

Portal Analitika