Politika

Predsjednik skupštine primio ambasadora Mađarske u Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Kristijana Pošu.
Predsjednik skupštine primio ambasadora Mađarske u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Ambasador Poša pohvalio je tradicionalno prijateljske odnose dvije države i istakao da postoje potencijali za njihovo dalje unapređivanje, naročito na ekonomskom planu. Takođe je podržao i ohrabrio napredak koji Crna Gora ostvaruje u procesu integracije u NATO i EU, istakavši da je Crna Gora na ovom polju lider u regionu, te da je važno da nastavi sa sprovođenjem reformi.
 
Predsjednik Skupštine Darko Pajović, govoreći o političkim zbivanjima u Crnoj Gori i Parlamentu, posebno je istakao važnost postizanja tri ključna cilja, a to su mir i politička stabilnost, uspješan nastavak evroatlantskih integracija i obezbjeđivanje uslova za fer i slobodno održavanje izbora.
 
Skupština Crne Gore daće svoj puni doprinos ostvarenju ovih ciljeva, efikasnim radom i profesionalnim odnosom prema svojim obavezama. Mi imamo obavezu ne samo da kontrolišemo Vladu izbornog povjerenja, već i da predvodimo misiju koju Vlada treba da ostvari, a to su slobodni i fer izbori, istakao je Pajović.
 
Sagovornici su razmijenili mišljenja o ukupnoj aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, uključujući i potpisivanje Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore. Takođe je bilo riječi i o postupku ratifikovanja Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u.
 
Predsjednik Skupštine je izrazio zadovoljstvo bilateralnim odnosima dvije države i uputio zahvalnost na podršci Mađarske u integracionim i razvojnim procesima Crne Gore.

Portal Analitika