Turizam

HG Budvanska rivijera: Trenutno popunjeno preko 70 odsto kapaciteta

Nakon sumiranja petomjesečnog rada hotela u tekućoj godini koji je zaokružen sa pokazateljima povećanja prometa od oko 4 odsto, Hotelska grupa Budvanska rivijera je ušla u period kada se bilježi značajno povećanje broja noćenja sa trenutnom zauzetošću kapaciteta od preko 70 odsto, saopšteno je iz Hotelske grupe Budvanska rivijera.
HG Budvanska rivijera: Trenutno popunjeno  preko 70 odsto kapaciteta
Portal AnalitikaIzvor

Stimulativni pokazatelji poslovanja sa značajnim procentualnim povećanjem u odnosu na prošlu godinu najveći pomak su pokazali u  maju mjesecu za zabilježenim 11%- centnim povećanjem broja noćenja.

- Početak maja mjeseca karakterisalo je postavljanje charter letova sa tržišta Holandije u okviru realizacije Ugovora sa touroperatorom TUI  Holandija koji nakon gotovo tri decenije opet  ima zakupljene kapacitete u hotelima Hotelske grupe Budvanska rivijera.Ovih dana Hotelska grupa u okviru kampanje Nacionalne turističke organizacije Crne Gore intenzivno promoviše ponudu u Regionu, sa namjerom da se dodatno animiraju susjedna emitivna tržišta. Sagledavajući strukturu emitivnih tržišta u prethodnom petomjesečnom periodu ističe se tržište Francuske sa oko  deve hiljada noćenja, potom slijede tržišta Crne Gore, Rusije, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine – navodi se u saopštenju.

Početak juna, kako navode,donijeće promjenu u zastupljenosti emitivnih tržišta, s  obzirom da su od kraja maja aktivirani charter letovi sa tržišta Rusije sa kojeg se u predstojećem periodu očekuje povećanje broja turista.

- Ovo je period realizacije programa organizovanih grupa i kongresnog turizma u okviru kojeg se u hotelu Palas ovih dana održava Kongres pulmologa,  potom slijedi Seminar Uprave za kadrove Crne Gore. Hotelska grupa Budvanska rivijera je u prethodnom periodu imala posebne aktivnosti na polju  organizovanja svečanih programa, naročito u hotelu Palas, što će svakako uticati na porast vanpansionske potrošnje.  U Hotelskoj grupi Budvanska rivijera trenutno boravi 2718 gostiju – navodi se u saopštenju.

Portal Analitika