Radošević sjutra za svjetsku titulu!

Crnogorski profesionalni bokser, Predrag Radošević, boriće se sjutra u Liverpulu protiv Britanca Lijama Smita za titulu apsolutnog prvaka svijeta u srednjoj kategoriji (69,85), u verziji WBO.
Radošević sjutra za svjetsku titulu!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Radošević je zvanični prvak Evrope u verziji WBO, a kao profesionalac ostvario je 30 pobjeda, uz jedan poraz. Šampionski pojas osvojio je 17. maja u Podgorici, pobjedom protiv naturalizovanog Mađara Đuzepea Laurija. Odbranio ga je 25. oktobra u njemačkom Holzmindenu, prekidom u trećoj rundi, kada je savladao Mađara Gabora Kovača.

Radošević je danas na zvaničnom mjerenju imao 69,4 kilograma.

"Znam što me očekuje i znam ko je protiv mene. Nijesam u Liverpul došao sa bijelom zastavom, već da se borim za pojas. Moj cilj je titula i sve ću uraditi da do nje dođem", kazao je Radošević.

Smit, koji je na mjerenju imao 69,8 kilograma, je aktuelni prvak svijeta, a šampionski pojas osvojio je 10. oktobra prošle godine u Mančesteru pobjedom protiv Amerikanca Džona Tompsona, prekidom u sedmoj rundi.

Protiv Radoševića drugi put će braniti pojas, nakon što je 19. decembra prekidom u sedmoj rundi slavio protiv Džima Kilija. Smit je bez poraza na profesionalnom ringu, a ostvario je 22 pobjede, od kojih 12 nokautom. Jednu borbu boksovao je neriješeno.

Meč za titulu predviđen je da traje 12 rundi po tri minuta. Početak manifestacije zakazan je za 18 sati, a predviđeno je deset uvodnih borbi.

Meč između Radoševića i Smita, koji je glavna borba večeri, očekuje se oko 23 sata.

Mina

Portal Analitika