Politika

DF: Vujović traži da se sruši "Kristal" jer zaklanja Rakčevićev hotel

Demokratski front sa žaljenjem konstatuje kako je prva sjednica Vlade izbornog veselja i uzbuđenja protekla upravo onako kako smo i najavljivali. Naime, potpredsjednik Vlade iz redova bivše opozicije, Milorad Vujović, otpočeo je svoj mandat i borbu za fer i slobodne izbore tražeći da se sruši hotel "Kristal" u Petrovcu, zato što zaklanja hotel "Olivu", Žarka Rakčevića, lidera URE, saopšteno je iz DF-a.
DF: Vujović traži da se sruši "Kristal" jer zaklanja Rakčevićev hotel
Portal AnalitikaIzvor

Takođe, kako navode,  vicepremijer  je iskazao protest jer se sad sa terase hotela " Olive " ne mogu ispijati dojč kafe i gledati sinje more, pošto građevinski radovi na hotelu "Kristal - Petrovac" doprinose stvaranju prašine koja zasipa suncobrane hotela " Oliva " , magli pogled i ozbiljno ugrožava doručak na principu švedskog stola od 07- 10 h.

- Očigledno da se parlamentarni izbori dogovoreni za 09. oktobar teško mogu održati ukoliko hotel " Kristal - Petrovac" ne bude sravnjen sa zemljom, jer elektronska identifikacija birača i Afis sistem upravo počivaju u temeljima hotela " Oliva ", koji je garant mirne tranzicije vlasti i civilizovanog dijaloga između politički suprostavljenih strana. DF očekuje da sljedeća sjednica Vlade protekne i u znaku istrage da li sve pekare u Crnoj Gori kupuju brašno od Žarka Rakčevića, i ako ne kupuju, da se pisanim putem obrazloži zašto ne kupuju. Jer je naučnim metodom dokazano da bureci i pite umiješeni od Rakčevićevog brašna duže varaju glad od brašna drugih proizvođača. A ako ipak dođe do održavanja izbora, obaveza svih biračkih odbora će biti da sve proizvode od brašna ( sendviči, slatka i slana peciva ), kupuju isključivo od Žarka Rakčevića, jer je MUP otkrio da se planira masovno trovanje hranom opozicionih predstavnika u biračkim odobrima – stoji u saopštenju.

Iz DF-a očekuju inicijativu od Milorada Vujovića da se na svim institucijama i crnogorskim kućama promijene državne zastave jer je prošlo deset godina otkad je Žarko Rakčević prodao 200 000 crnogorskih zastava po cijeni od 6 evra, nabavljajući ih u Kini za 6 centi.

- Elementarno je patriotski da vječnost Crne Gore bude okićena novim zastavama iz Kine u aranžmanu Žarka Rakčevića, koji je ovog puta spreman da ih proda i za 5 evra u čast jubileja. Na ovaj način će Crna Gora, dok čekamo 100 godišnjicu najave izgradnje autoputa, ipak ostvariti kakvu - takvu robnu razmjenu sa Kinom, obnavljajući prva u Evropi put svile. A država će takodje zbog rabata od 1-og evra po zastavi uštedjeti 200 000 evra, a gospodin Rakčević zaraditi tek tričavih milion evra. A najbolje od svega tek dolazi, pošto je Vlada izbornog veselja i uzbuđenja održala tek jednu sjednicu. O posljednjoj sjednici ovakve Vlade ne razmišljaju ni DPS ni bivša opozicija. Ali razmišlja DF i slobodni narod Crne Gore, koji će u oktobru, pekarskim rečnikom saopšteno, napraviti od njih perece i vanilice – poručili su iz DF-a.

Portal Analitika