Zanimljivosti

Jednostavni trikovi pomoću kojih ćete smršati

Ne morate da se izgladnjujete da biste imali fit liniju, već pratite sledeće savjete...
Jednostavni trikovi pomoću kojih ćete smršati
Portal AnalitikaIzvor

Jak doručak

Izbjegavajte niskokalorične cerealije i za doručak obavezno jedite proteine i masti. Kajgana i par kobasica će vas dugo držati sitima i obezbijediće vam neophodnu energiju za ostatak dana.

Jedite više

To podrazumijeva tri užine i tri zdrava obroka. Umjesto grickalica jedite bademe koji će ublažiti osjećaj gladi i pomoći će u izgradnji mišića.

Dižite tegove

Potrebno je ići u teretanu i dobro se preznojiti. Kada ojačate mišiće, ne samo da ćete popraviti svoje performanse već ćete ubrzati metabolizam i tako potrošiti dodatne kalorije.

Recite ne skrobu

Namirnice poput paste, bijelog hleba i krompira će ubrzati proces gojenja. Ako volite da jedete paste, konzumirajte ih umjereno i po mogućsti se opredijelite za one od integralnih žitarica. Isto važi i za ostale namirnice bogate skrobom. Uvijek pokušajte da nađete zdravu alternativu.

Jedite u laganom ritmu

Nemojte da jedete brzo, već žvaćite u umjerenijem tempu. Tako ćete ostati siti duže vremena.

Prekršite pravilo s vremena na vrijeme

Ublažite potrebu za hranom koja nije previše zdrava tako što ćete sa vremena na vrijeme pojesti picu ili omiljeni kolač.

Manje ugljenih hidrata

Izbjegavanjem ugljenih hidrata najlakše ćete skinuti kilograme. Držanje dijeta nije lako, posebno u početku, ali stvari postaju jednostavnije kad vidite dobre rezultate.

Trčite u intervalima

Trčanje u intervalima je mnogo lakše od dugih istrčavanja, a i djelotvornije je u pogledu bržeg i postojanijeg topljenja masnih naslaga.

Ne plašite se masti

Ova vrsta nutrijenata će uticati da se osjećate sitim, pomoći će vam u kontroli apetita, a na kraju krajeva, masti treba da budu zastupljene u vašoj ishrani. 

Izvor: menshealth.rs

Portal Analitika