Fudbal

Mesi svjedočio na sudu: Ja ništa ne znam, samo igram fudbal...

Lionel Mesi svjedočio je u četvrtak na sudu zbog optužbi za utaju poreza istakavši da ne zna ništa jer se posvetio samo fudbalu.
Mesi svjedočio na sudu: Ja ništa ne znam, samo igram fudbal...
Portal AnalitikaIzvor

Mesi i njegov otac se suočavaju sa zatvorskom kaznom zbog 4 miliona eura neplaćenog poreza na ime autorskih prava na slike koje su prodavali u Južnoj Americi.

"Ja sam sebe posvetio fudbalu. Povjerio sam ocu i advokatima brigu o drugim stvarima. Siguran sam da nijesu željeli da me prevare. Ne znam ništa o ovome, niti me to ikada interesovalo. Znam samo da sam potpisao ugovor i da moram da se pojavljujem u reklamama ili se fotografišem. Ništa nijesam pročitao niti tražio. Sjećam se da sam prije deset godina išao kod notara, ali ne znam zbog čega, davno je bilo", rekao je Mesi. 

Njegov otac Horhe takođe insistira da Lionel nije znao ništa o svojim poreskim obavezama. 

"Uvijek sam se trudio da mu olakšam život. On nije znao ništa. Rekao sam mu da mora da potpiše nešto 2006, ugovor, pa smo otišli u javnu kancelariju", rekao je stariji Mesi. 

Državni tužilac zahtijeva zatvorsku kaznu od 22 mjeseca ako Mesi bude proglašen krivim, ali španski mediji očekuju da je Barselonina zvijezda izbjegne jer nema kriminalni dosije. Konačna presuda očekuje se sljedeće neđelje.

B92

Portal Analitika