Politika

Mandić: Ambasade upravljaju Crnom Gorom

Demokratski front (DF) više nema partnere u opoziciji, kazao je lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, gostujući u emisiji "U centar" na TVCG. Po njegovom mišljenju, ambasade vodećih NATO zemalja upravljaju političkim prilikama u Crnoj Gori.
Mandić: Ambasade upravljaju Crnom Gorom
Portal AnalitikaIzvor

Mandić je ponovio da su protesti najbolja opcija u borbi za smjenu vlasti i najavio da će DF nastaviti da djeluje i vaninstitucionalno.  “Imamo snažnu podršku u svim gradovima Crne Gore”, kazao je Mandić.

DF, prema riječima Mandića, nije mogao da predvidi da će pojedinci iz opozicije između DF-a i DPS-a izabrati drugu opciju. “Napravili su istorijsku grešku”, smatra Mandić.

“Mi više nemamo partnere u opoziciji, to su sada partneri DPS-a", dodao je Mandić.

On smatra da je ideja da se "u opoziciji formira grupa ljudi koja će podržati režim" bio "plan B" američke Ambasade. “Nekolike međunarodne adrese podvele su dio opozicije Vladi Mila Đukanovića. Onaj ko uđe u Vladu Mila Đukanovića ne može biti Đukanovićev protivnik", poručio je Mandić. “Ambasade vodećih NATO država upravljaju Crnom Gorom”, kazao je on.

Mandić smatra da je potpisivanjem Sporazuma o fer izborima opozicija potpisala da izbore priznaje. “Zašto bih vjerovao da će u oktobru da se opredijele za promjene”, upitao je Mandić.

On je ocijenio da istraživanja, koja se u objavljuju u medijima, o podršci građana učlanjenju Crne Gore u NATO nijesu relevantna. “Njima se spinuje javno mnjenje”, kazao je Mandić. Takođe je rekao da je DF bio u medijskoj blokadi. Mandić je ponovio da odluku o pristupanju Alijansi mogu da donesu samo građani na referendumu.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika