Abiznis

Konjević sa predstavnicom Svjetske banke

Ministar finansija mr Raško Konjević primio je danas u posjetu šeficu kancelarije Svjetske banke za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, Tatianu Proskuryakovu, kako bi razgovarali o dosadašnjoj saradnji i aktuelnim projektima od zajedničkog interesa.
Konjević sa predstavnicom Svjetske banke
Portal AnalitikaIzvor

Predstavljajući glavne elemente Partnerskog okvira Svjetske banke u našoj zemlji za naredni petogodišnji period, g-đa Proskuryakova upoznala je ministra da će fokusne oblasti  buduće saradnje uključivati uspostavljanje makroekomske stabilnosti kroz proces fiskalne konsolidacije, kao i podršku u strukturnim reformama kroz otvaranje novih radnih mjesta i stvaranje sistema ekonomskih šansi. Govoreći o trenutnom angažmanu navedene finansijske institucije u Crnoj Gori, sagovornici su se osvrnuli na projekte u oblasti reforme poreske administracije i institucionalnog razvoja i unapređenja poljoprivrede, i usaglasili u potrebi njihove što efikasnije realizacije.

Ministar Konjević se zahvalio partnerima na kontinuiranoj podršci u više segmenata i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se prioriteti budućeg razvoja naše zemlje  podudaraju sa onim koje je identifikovala Svjetska banka. Ministar Konjević je, takođe, apostrofirao neophodnost uvođenja i odlučnije implementacije mjera koje za cilj imaju potpuno poštovanje principa vladavine prava i obezbjeđivanje većeg stepena poreske discipline, a koje imaju direktne implikacije na stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta.

Imajući u vidu da, u kontekstu ekonomskog razvoja Crne Gore, Svjetska banka igra važnu finansijsku, tehničku i ekspertsku ulogu,  dogovoreno je da se, kroz frekventnije interakcije, konkretizaciju budući koraci.

Portal Analitika