Politika

Demokrate: Izbor Pajovića besprizorno križanje svakog slova demokratije

Današnji izbor Darka Pajovića za predsjednika Skupštine Crne Gore predstavlja besprizorno križanje svakog slova ikada napisanog o demokratiji, poručuju Demokrate.
Demokrate: Izbor Pajovića besprizorno križanje svakog slova demokratije
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, na očigled ukupne javnosti, izbor predsjednika najvišeg zakonodavnog i predstavničkog doma  građana Crne Gore, predstavljao je dio cijene koju je DPS preuzeo da plati za tri glasa “vrlih opozicionara” na osnovu kojih je u januaru ove godine opstala Vlada Mila Đukanovića.

"Takav slučaj moguć je samo u državi u kojoj, umjesto poštovanja izborne volje građana i vladavine prava, caruje korupcija na najvišem nivou. Zbog toga što se ne miri i nikada se neće pomiriti sa politikom Đukanovića “kupi, pa vladaj”, poslanici Demokratske Crne Gore neće učestvovati u radu Skupštine kada joj predsjedava majstor od majstora političke korupcije, gospodin Pajović", ističu Demokrate.

U navodima Demokrata vlada ubjeđenje da je za ogromnu većinu građana Crne Gore, nedostojno da Skupštinom predsjedava lice koje je postalo sinonim političke korupcije, sa marginalnim političkim uticajem u javnosti, a koje pohlepno i bestidno prihvata da bude politička lutka DPS-a, na drugoj, po značaju, državnoj funkciji.

 "Ipak, zbog dosljedne privrženosti opozicionoj solidarnosti, Demokrate će učestvovati na sjednicama na kojima će se, eventualno, parlamentarci izjašnjavati o inicijativama opozicionih poslanika, ako od naših glasova bude zavisio uspjeh takvih inicijativa. Naravno, poslanici Demokratske Crne Gore uzeće učešće u radu Skupštine i na onim sjednicama na kojima će se smjenjivati kadrovi DPS-a. Isto tako, učestvovaćemo u radu  radnih tijela Skupštine Crne Gore, jer njima ne predsjedava simbol i glavni akter političke korupcije i prevare opozicione javnosti i volje onih zahvaljujući čijim glasovima je uopšte došao u priliku da spašava svoga kolegu, majstora izbornih zloupotreba, Mila Đukanovića", zaključuju Demokrate.

Portal Analitika