Politika

PAJOVIĆ: Odblokiraću rad parlamenta ali neću dozvoliti dvije stvari

Predsjednik Skupštine Darko Pajović, saopštio je da će odblokirati i ubrzati rad parlamenta, ali da tokom rada neće dozvoliti dvije stvari.
PAJOVIĆ: Odblokiraću rad parlamenta ali neću dozvoliti dvije stvari
Portal AnalitikaIzvor

“Što se parlamenta tiče, svi znamo da parlament, usled svih političkih dešavanja u prethodnim mjesecima, nije efektivno obavljao svoju ključnu zakonodavnu funkciju. Usled toga, kao što vam je poznato, imali smo, praktično, blokadu parlamentarnog rada. Sada je trenutak da dođe do deblokade, a usled zaostatka i kašnjenja, mislim da nam je svima jasno da moramo brzo i efikasno da rešavamo stvari, donosimo odluke i zakone koji su na čekanju. Računam da svi ovaj dio odgovornosti dobro razumijemo, te imate obećenje sa moje strane da ću kao predsjednik ovog tijela učiniti sve što je u mojoj moći kako bi pospješio efikasnost u ovom smislu”, kazao je Pajović, nakon izbora za prvog čovjeka zakonodavne vlasti.

On je rekao da ne može i neće dozvoliti dvije stvari.

“Prvo, neću dozvoliti ad hominem argument i napade na integritet ličnosti kolega. Oni koji imaju ovakve namjere moraju da razumiju da, kao što oni sami predstavljaju građane, isto tako i ovi drugi koji su predmet njihovih uvreda, jesu predstavnici naroda. Drugim riječima, uvrede i lični napadi nisu samo lični, nego su i atak na građane koje poslanici predstavljaju. Dakle, niko nema prava da vrijeđa građane Crne Gore, niti se u ovom domu nalazi toga radi. Naprotiv, on ima obavezu na dostojanstveno izražavanje političkih stavova, i glasanje-neglasanje po savjesti i partijskim kriterijumima. Drugo, neću dozvoliti kršenje Ustava, pravnih akata i poslovnika o radu Skupštine. Ja nisam pisao ove zakonske akte, to ste radili vi u prethodnom sazivu. Možda su ti akti dobri, možda i nisu, ali nije na meni da sudim, već je na meni da ih primjenjujem. To se zove pravna država, a Skupština u tome treba da prednjači s obzirom da je najviše zakonodavno tijelo u zemlji”, zaključio je Pajović

P.Z.

Portal Analitika