Crna hronika

“Boss” tvrdi da nije prijetio, Marković traži da se kazni

Bivši inspektor za borbu protiv organizovanog kriminala Predrag Šuković tvrdi da nije ugrozio sigurnost potpredsjednika Vlade Duška Markovića prošle godine kada je pod pseudonimom ,,Boss“ postavljao komentare ,,da li Marković namjerava da živi i koliko dugo“, ,,nekima će se brzo polagati cvijeće“.
“Boss” tvrdi da nije prijetio, Marković traži da se kazni
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Šuković je juče negirao navode optužbe u Osnovnom sudu i naveo da stoji iza komentara, ali da mu nije bila namjera da prijeti.

S druge strane, potpredsjednik Vlade i zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković bio je kategoričan da su Šukovićeve prijetnje bile svojevrstan atak na njega i njegovu porodicu i zatražio je od suda da on bude kažnjen.

Šuković je juče tokom višesatnog suđenja ispričao kako već deset godina ima nesuglasice sa ,,Markovićem i njegovim kumom Veselinom Veljovićem, te i da ima animozitet prema njima“. Naveo je i da ,,oni vode kadrovsku politiku u policiji i da je sve pod njihovim patronatom“.

Sudija Rade Ćetković odlučiće do narednog pretresa da li će se u nastavku postupka isključiti javnost, kako bi Marković odgovarao na pitanja o zdravstvenom stanju.

Marković je rekao da se ne sjeća šta je povodom komentara Šukovića rekao u emisiji na Javnom servisu, u septembru prošle godine. Sudija Ćetković je prihvatio prijedlog advokata Gorana Rodića da se u nastavku postupka odgleda emisija ,,U centar“ od 17. septembra 2015. godine u kojoj se, prema tvrdnjama advokata Rodića, Marković potpuno suprotno izjašnjava na komentare Šukovića u odnosu na ono što je rekao pred sudom.

Opširnije u Pobjedi…

Portal Analitika