Društvo

Bez posla ostalo 45 kliničkih ljekara

U Kliničkom centru u posljednja dva mjeseca bez je posla ostalo 45 kliničkih ljekara, nakon što im je istekao ugovor koji su sklopili na 12 mjeseci, saznaje Pobjeda.
Bez posla ostalo 45 kliničkih ljekara
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Direktor ove medicinske ustanove Ranko Lazović potvrdio je informaciju i kazao da nije bilo zakonske mogućnosti da im se ugovori produže, te da je svima ponuđeno da nastave da rade volonterski, što su neki i prihvatili.

- Početkom 2015. u mandatu prethodnog direktora primljeno je 37 kliničkih ljekara i u mom mandatu još osam, ukupno 45. To je bila odluka Ministarstva zdravlja, Zavoda za zapošljavanje i Kliničkog centra. Primljeni su na period od godinu, po utvrđenim kriterijumima. Uz dogovor sa Ministarstvom zdravlja sada im je omogućeno da volontiraju - rekao je Lazović.

Šansa za ove mlade ljekare je i konkurs za specijalizacije, a prema riječima Lazovića, raspisan je za 28 specijalizacija.

- Prijavilo se 119 kandidata. Formirana je komisija od pet članova u kojoj su iz Kliničkog centra medicinski direktor i direktor Centra za nauku, zatim klinički psiholog, direktor klinike za koju specijalizant aplicira i koordinator mentor sa te klinike - objasnio je Lazović.

Intervjui sa kliničkim ljekarima, kako je naglasio, pokazali su da se oni posebno ističu.

- Ta činjenica ukazuje na to da je vrijeme koje su proveli kod nas za njih bilo vrlo korisno, a ustanovi je pomoglo u izboru za specijalizaciju - dodao je on. Nakon što se završi ovaj konkurs, biće raspisan novi.

 Opširnije u Pobjedi…

Portal Analitika