Stijepović primio delegaciju počasnog konzulata Crne Gore u Japanu

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović sa saradnicima primio je danas delegaciju počasnog konzulata Crne Gore u Japanu, na čelu sa zamjenicom konzula Kieko Oku, koji su Glavnom gradu poklonili 50 sadnica japanske trešnje.
Stijepović primio delegaciju počasnog konzulata Crne Gore u Japanu
Portal AnalitikaIzvor

- Zahvaljujući se na inicijativi i donaciji, Stijepović je ocijenio da su odnosi Crne Gore i Japana tradicionalno dobri i prijateljski, ali da ima prostora da se oni unaprjeđuju i upotpunjuju novim oblicima saradnje, posebno u turizmu i kulturi, koji doprinose jačanju ukupnih bilateralnih odnosa dvije države. On je, naglašavajući značaj ove donacije, upoznao goste iz Japana da Podgorica važi za jedan od najzelenijih gradova u regionu i da gradske službe svakodnevno rade da zelene površine još više obogaćuju novim sadržajima i biljnim vrstama - navodi se u saopštenju iz Glavnog grada.

Zamjenica konzula Kieko Oku naglasila je da su sadnice japanske trešnje, koju Japan donira Podgorici, simbol prijateljstva između Crne Gore i Japana. Oku je dodala da će se, kao počasna konzulka, Crne Gore na svim adresama lično zalagati za promivisanje Podgorice i cijele Crne Gore kao turisitičke destinacije i angažmanu na privlačenju što većeg broja turista, ne samo iz Japana, već i iz svih drugih zemlja.

Portal Analitika