NATO

Šarkić: Ministarstvo odbrane i VCG će podržati REACT

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore i ove godine podržaće Regionalni evroatlantski kamp (REACT), prepoznajući njegov edukativni, društveni i kulturološki značaj za mlade ljude u Crnoj Gori, najavio je državni sekretar Bojan Šarkić.
Šarkić: Ministarstvo odbrane i VCG će podržati REACT
Portal AnalitikaIzvor

Na konferenciji za štampu povodom predstojećeg, devetog REACT-a, koji će biti održan na Ivanovim koritima od 5. do 10. septembra u organizaciji ALFA Centra, Šarkić je istakao da je uspješnom procesu evroatlantskih intgracija doprinio upravo koordinisani rad državnih institucija i nevladinog sektora, a da je REACT bio prostor gdje su se, kroz aktivnu debatu, uvijek mogli čuti različiti stavovi o budućnosti evroatlantskog puta Crne Gore.

„Time je ova aktivnost doprinijela informisanju građana Crne Gore o svim prednostima pridruživanja savezu demokratskih zemalja“, istakao je Šarkić.

Na konferenciji učestvovali su i ambasadorka SAD-a u Podgorici Margaret En Uehara, nacionalni koordinator za NATO Vesko Garčević, izvršni direktor ALFA Centra, Aleksandar Dedović, kao i učesnica prošlogodišnjeg kampa Maja Vukčević.

Javni poziv za učešće na kampu otvoren je do 1. jula, a ove godine planira se 120 učesnika REACT-a, od čega će 60 biti iz Crne Gore. 

Portal Analitika