Društvo

Marić-Nagi: Sporazum o socijalnom osiguranju ojačaće saradnju Crne Gore i Rumunije

Ministar rada i socijalnog staranja Boris Marić sastao se danas sa ambasadorom Rumunije Ferdinandom Nagijem.
Marić-Nagi: Sporazum o socijalnom osiguranju ojačaće saradnju Crne Gore i Rumunije
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, tokom sastanka sagovornici su razgovarali o bilateralnoj saradnji dvije države u oblasti socijalnog osiguranja, odnosno zaključivanju Sporazuma o socijalnom osiguranju između Crne Gore i Rumunije koji bi, pored ostalog, imao za cilj proširivanje i jačanje saradnje između ove dvije države.

- Crnogorska i rumunska strana su u proteklom periodu održale dva kruga pregovora u vezi sa zaključivanjem Sporazuma o socijalnom osiguranju, dok se nastavak pregovora očekuje do kraja II kvartala 2016. godine u Bukureštu. U cilju pripreme pregovora u Bukureštu, crnogorska strana je poslala tekst Administrativnog sporazuma za sprovođenje glavnog sporazuma koji će biti osnova za nastavak ovih pregovora – ističu iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Na sastanku je takođe razgovarano o sprovođenju Sporazuma o fer i slobodnim izborima. Marić je naglasio da će raditi na doprinošenju kontinuitetu rada ovog Ministarstva, kao i na transparentnosti rada izvršnih organa u cilju legitimizacije izbornog procesa.

Portal Analitika