Politika

Socijaldemokrate: ''Pravda je zadovoljena''

''Socijaldemokrate obavještavaju javnost da iako je, pravnim i političkim nasiljem, prošle godine spriječeno dobijanje poslaničkog mandata istaknute članice SD-a, pravda je na sreću demokratske Crne Gore juče zadovoljena i Mubera Kurpejović je nova poslanica Socijaldemokrata Crne Gore u državnom parlamentu'', navodi se u saopštenju za javnost.
Socijaldemokrate: ''Pravda je zadovoljena''
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima demokrata pomenuto pravno i političko nasilje treba da ''služi na obraz'' onima koji su u svojim posljednjim političkim trzajima i zarad neuspjelog pokušaja privatizacije institucije bili spremni da unize dignitet parlamenta, kao jedne od temeljnih institucija demokratije u Crnoj Gori. ''Sve ono što smo govorili, a tiče se raščišćavanja političke scene i razobličavanja verbalnog zalaganja za pravnu državu koje se suštinski ogledalo u gaženju osnovnih ustavnih principa, pokazalo se kao potpuno istinito u veoma kratkom vremenskom periodu.'' ističe se u saopštenju.

Oni navode da iako nije dobro što su pojedini prevaziđeni političari, čija fiktivna moć iščezava, izgubili "obraz u nevolji", Socijaldemokrate kao partija drugačije političke kulture pozdravlja spremnost većine političkih subjekata da ne troše više energiju na takve prolazne pojave i istu usmjeravaju u pravcu stvaranja uslova za poboljšanje standarda svih građana CG.

''Socijaldemokrate to već uveliko rade, usmjeravajući svoje aktivnosti na predstojeće parlamentarne izbore nakon kojih će, sigurni smo, u najvišem zakonodavnom domu Crne Gore preovladavati one snage kojima je ekonomski razvoj i interes građana na prvom mjestu'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika