Društvo

Majke iz Rožaja: Ministra čekamo do ponedjeljka

''Nama su uskraćene godine na birou rada od 1990. do 2003. Dobile smo 480 negativnih rješenja i sigurna sam sto posto da 100 majki od toga ima pravo na dobijanje naknade'' kazala je predstavnica majki Rafeta Murić.
Majke iz Rožaja: Ministra čekamo do ponedjeljka
Portal AnalitikaIzvor

Tri predstavnice žena iz Rožaja koje nijesu još ostvarile pravo na doživotnu naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece juce su na sastanku od ministra rada i socijalnog staranja Borisa Marića i potpredsjednika Vlade Rafeta Husovica zatražile da riješe njihov problem, a danas nastavljaju da štrajkuju ispred biroa rada u tom gradu.

''Ministar je obećao da će doći u ponedjeljak u Rožaje, pa ćemo da vidimo što će da bude'' rekla je ona. Mariću su, prema njenim riječima, izričito rekle da ne prihvataju negativna rješenja koja su dobile od rožajskog biroa rada, jer smatraju da imaju pravo na naknadu. Zatražile su da im se pokaže dokumentacija na osnovu koje su urađena rješenja.

Požalile su se, kako je rekla, i potpredsjedniku Husovicu. ''Iznijele smo problem. Rekao je da će biti u komunikaciji sa ministrom'' kazala je Muric. Majke iz Rožaja bile su najavile da će blokirati saobracajniću koja povezuje Crnu Goru sa Srbijom i Kosovom, ali to nijesu uradile, jer im je rečeno da blokada magistrale nije po zakonu. Za sada, neće stupiti ni u štrajk glađu, kako su bile najavile, već će, rekla je Murić, sačekati ponedjeljak i ministrov dolazak u Rožaje.

Iz Ministarstva rada saopšteno je da je ministar Marić razgovarao sa potpredsjednikom Rožaja Mirsadom Azemovicem i predstavnicama majki koje danima štrajkuju tražeci ostvarivanje prava na naknadu. ''Na sastanku je iznijeta problematika u vezi sa ostvarivanjem njihovog prava'' saopšteno je iz ovog resora. Navodi se i da je Marić istakao da će uraditi sve što je u njegovoj nadležnosti da se sa ovim problemom bliže upozna u cilju nalaženja rješenja. (pobjeda)

Portal Analitika