Crna hronika

BP: Suđenje zbog infekcije beba, sedam zaposlenih bez sanitarnih knjižica

Sanitarna inspektorka Lidija Dajković juče je na suđenju optuženim ljekarima bjelopoljske bolnice zbog infekcije pet beba od kojih je jedna preminula u novembru 2014. godine, kazala da je prilikom kontrole 27. novembra utvrdila da sedam zaposlenih na GAK-u nije imalo ovjerene sanitarne knjižice.
BP: Suđenje zbog infekcije beba, sedam zaposlenih bez sanitarnih knjižica
Portal AnalitikaIzvor

Ljekari bjelopoljske bolnice Tomislav Jeremić, Haka Tahirović, Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević terete se za krivično djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno za nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i smatraju se odgovornim za infekciju pet beba u novembru 2014. godine, od kojih je jedna preminula.

"Zbog neovjernih sanitarnih knjižica donijeto je rješenje o zabrani rada za te zaposlene, među kojima su bile i dr Tahirović i Cimbaljević" kazala je inspektorka.

Ona se nije izjašnjavala o stanju u bolnici, već samo o stvarima za koja je nadležna.

Bivša glavna medicinska sestra Sofija Medojević kazala je, da su dolaskom Tahirovićke na čelo Neonatološkog odjeljenja promijenjena pravila i način rada. Nivo posla se uvećao višestruko, dok se broj sestara na odjeljenju smanjio, što je predstavljalo veliki problem u radu.

Portal Analitika