Košarka

IVANOVIĆ: Sa Tanjevićem ste na pravom putu

Od maja prošle do polovine marta ove godine Duško Ivanović strpljivo je čekao angažman. A bolje je i pravilnije reći, evropska košarka čekala je Duška. Da slavni trener još jednom ostavi pečat u vrhunskom klubu. Za dva i po mjeseca uspio je u Himkiju.
IVANOVIĆ: Sa Tanjevićem ste na pravom putu
Portal AnalitikaIzvor

ARENA: Mnogi su prije tri mjeseca komentarisali da preuzimanjem Himkija uzimate ,,vruć krompir“ u ruke, ekipa je bila u dubokoj krizi. Definitivno nijeste bježali od izazova. Šta je bio Vaš motiv da preuzmete upravo jedan od najjačih ruskih timova?

IVANOVIĆ: Himki se našao u specifičnoj situaciji, Rimas Kurtinaitis je pet godina odlično vodio tim, dva puta je osvojen Evrokup, međutim u ovoj sezoni nastali su problemi. Apsolutno je bio izazov preuzeti takav tim. A moj ključni motiv je to što se radi o jednom od najbolje organizovanih klubova u Evropi. Takav sam čekao.

ARENA: Kako gledate na sezonu Budućnost Volija, prvo mjesto u ABA ligi zatim i ispadanje u polufinalu od Mege? Tri trenera za jednu sezonu, možda i četvrti za manje od godinu?

IVANOVIĆ: Moram prije svega istaći da je Budućnost Voli na čelu sa Draganom Bokanom prethodnih godina stasala u odlično organizovan, ozbiljan klub. Ispadanje u polufinale ABA lige je bio neuspjeh, iskreno ne znam šta su razlozi za to, da li neko opuštanje... Svejedno, ono što je bitno, jedan neuspjeh ne može umanjiti rad kluba u kojem se radi kvalitetno u kontinuitetu. A klub je veliki i biće veliki samo gledajući ne koliko je puta pao, nego koliko je puta uspio da ustane.

ARENA: Rajs će biti u sastavu crnogorske reprezentacije u kvalifikacijama za Eurobasket. Po Vama, šta je ključni izazov za reprezentaciju na čelu sa Bogdanom Tanjevićem u narednom periodu?

IVANOVIĆ: Jasno je, rezultat u prethodnom kvalifikacijama za Eurobasket bio je veliki neuspjeh. Sada, u najkraćem roku, treba postaviti jak temelj tima koji će sa uspjehom završiti kvalifikacije za Eurobasket. Ne sumnjam da je angažovanje Boše Tanjevića za selektora bio pravi potez, selekcija je vjerujem na pravom putu.

Kompletan intervjuu možete pročitati u današnjoj ARENI, Pobjeda

Portal Analitika