Društvo

Sajam NVO u julu u Bijelom Polju

Sajam nevladinih organizacija (NVO) biće održan 1. jula u Bijelom Polju, a organizovaće ga TACSO kancelarija u Crnoj Gori, u saradnji sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO).
Sajam NVO u julu u Bijelom Polju
Portal AnalitikaIzvor

Drugi NVO EXPO – Sajam NVO biće održan na glavnom gradskom trgu od deset do 19 sati.

Kako je saopšteno iz CRNVO, crnogorski građani sve više vjeruju NVO, ali i odlučuju da se uključe u njihov rad, bez obzira na to kojom se temom bave.

Navodi se da je NVO sektor u vremenu raznih kriza postao most između svih, mjesto gdje se razlike njeguju i cijene i kolektivni vid borbe za bolje sjutra.

Stotine aktivista, dodaje se, svakodnevno vrijedno radi kako bi se poboljšaj život u državi.

Iz TACSO i CRNVO su poručili da su zbog toga odlučili da im omoguće da se predstave na Sajmu NVO.

“Sajam predstavlja najveći događaj ove vrste u Crnoj Gori i njegov cilj je predstavljanje NVO i njihovih aktivnosti javnosti Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

TACSO i CRNVO su pozvali sve zainteresovane NVO u Crnoj Gori da pošalju popunjeni prijavni formular TACSO kancelariji najkasnije do 10. juna na e-mail marija.ivancevic@tacso.org i obezbijede mjesto na najvećem događaju tog tipa u Crnoj Gori.

Na sajmu će 50 organizacija imati mogućnost da se predstavi, a provjeru ispunjenosti krterijuma će sprovesti organizatori Sajma.

Sajam će pratiti promotivna kampanja koja će doprinijeti vidljivosti događaja tako i izlagača.

TACSO i CRNVO će pokriti sve troškove (put, hrana i smještaj) za predstavnike organizacija van Bijelog Polja (za dva predstavnika po organizaciji) i obezbijediti sve tehničke uslove za uspješno predstavljanje organizacija. 

Portal Analitika