Društvo

Savez izviđača Crne Gore: Preko 550 učesnika u trećem kolu izviđačke Lige

Treće kolo izviđačke Lige, koje je okupilovišeod 550 učesnika, raspoređenih u najboljim ekipama iz cijele zemlje održano je u nedelju u Podgorici.
Savez izviđača Crne Gore: Preko 550 učesnika u trećem kolu izviđačke Lige
Portal AnalitikaIzvor
„Nakondrugog kola u Tivtu (320 učesnika) itrećeg u HercegNovom (322 učesnika), izviđači su pokazali svoje znanje, vještinu i pobjednički duh u Glavnom gradu. Oni su se uz pomoć topografske karte kretali i savladavali zadatke iz orjentacije, signalizacije, šatorizacije, topografije, opštegznanja kao i stazu dugu 22 kilometra. Cilj ove aktivnosti je bilo da se kroz takmičenje kod mladih ljudi razvije timski duh iliderstvo, saopšteno je iz Savez izviđača.izvidjaci

Svečano postrojavanje je priređeno kod OŠ “Musa Burzan”, odaklesu u koloni krenuli prema Trgu nezavisnosti, gdje su formirali izviđačko srce i poslali pozdrav izviđačima cijelog svijeta povodom 60 godina postojanja Savezaizviđača Crne Gore i 10 godina obnovljene samostalnosti Crne Gore. Savez izviđača ima formirane skautske jedinice u 12 crnogorskihopština. Do septembrase očekuje da skautska pričaza počneu još četiri opštine. Izviđači su najbrojnije nevladino udruženje u našojzemlji sa preko 1500 članova.

Naredno kolo Lige održaće se u Rožajama, a organizatori obećavaju dobru i uzbudljivu stazu.

Portal Analitika