Abiznis

Konjević ne da ni centa poreskim dužnicima

Novi ministar finansija Raško Konjević naložio je da se preispitaju isplate novca iz budžeta pravnim licima, odnosno kompanijama koje su veliki poreski dužnici.
Konjević ne da ni centa poreskim dužnicima
Portal AnalitikaIzvor

- Primijećeno je da nije vođeno računa da se iz budžeta pla- ćaju iznosi od nekoliko desetina pa i stotina hiljada eura pravnim licima koja državi duguje velike iznose poreskih obaveza i ta praksa će biti preispitana – saopšteno je našoj redakciji iz Ministarstva finansija.

10.000 eura Iz ovog Vladinog resora su objasnili da je ovlašćenje za plaćanja do 10 hiljada eura dato resornom generalnom direktoru.

- Za iznose iznad 10.000 euranaloge shodno Zakonu potpisuje ministar finansija – rečeno je Pobjedi u odgovoru na pitanje da li je tačna informacija da je ministar stopisao isplate preko 10.000 eura bez njegovog potpisa. Iz ovog Vladinog resora kazali su da su isplate iz budžeta redovne i svakodnevne shodno dinamici priliva sredstava.

Na posljednjoj, odnosno aprilskoj „crnoj“ listi najvećih poreskih dužnika ukupno je 300 kompanija. Na spisku 100 najvećih dužnika poreza i doprinosa na zarade prednjači Montenegro erlajnz sa 12,4 miliona eura, potom Rudnik uglja 11,6 miliona, ,,Radoje Dakić“ devet, Željeznička infrastruktira 3,4, Željeznički prevoz 2,7, Plantaže 2,69, Tara procesion Mojkovac 1,7, Galenika Crna Gora 1,6...

 

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika