Muzika

Manu Čao zvijezda ovogodišnjeg Lejk festa!

Legendarni Manu Čao biće najveća zvijeda ovogodišnjeg Lejk festa, koji će se održati na Krupcu u Nikšiću od 11. do 14. avgusta - saopštili su danas organizatori festivala. Čuveni muzičar će nastupati posljednjeg festivalskog dana.
Manu Čao zvijezda ovogodišnjeg Lejk festa!
Portal AnalitikaIzvor

Organizatori su saopštili da će prvog dana ulaz na festival biti besplatan, dok će za ostale dana ulaznica koštati po 10 eura. Cijena karte za sve festivalske dane iznosiće 25 eura, a prodaja će početi od 1. juna.

Na konferenciji za medije je saopšteno i da će kompletan line up festivala biti poznat za petnaestak dana. 

Svoj nastup na festivalu ranije je potvrdio Rambo Amadeus, koji će nastupiti 11. avgusta, dok će iste večeri, uz crnogorske bendove, publiku zabavljati i popularni Bajaga.

Kako navode organizatori, Lejk fest 2016 je pripremio mnoga iznenađenja, a zadržao je želju da svake godine ispuni očekivanja publike.

- Prvo veče festivala biće posvećeno proslavi obnove desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore i ulaz će biti besplatan za sve posjetioce, koje će zabavljati Bajaga, Rambo Amadeus i mnogi drugi - rekao je Peđa Zečević, direktor festivala.

Kao i prethodnih godina, i ove će biti organizovan kamp, gdje će se nalaziti i mala bina. Generalni sponzori Lejk festa su Elektroprivreda Crne Gore, Pivara „Trebjesa“ Nikšić, Opština Nikšić i Nacionalna turistička organizacija.

Pozicioniran kao jedan od najvećih muzičkih festivala u regionu sa posebnim kulturološkim pečatom, Lejk fest je dao doprinos povećanom interesovanju inostranih gostiju za prisustvo na festivalu, ali i pojačanom interesovanju za grad Nikšić i uopšte Crnu Goru.

Tokom pet godina postojanja Lejk fest je ugostio Laibach, Guano Apes, Riblju čorbu, Babe, Orthodox Celts, Bjesove, Gobilne, Elemental, Dubiozu kolektiv i mnoge druge izvođače.

Ispred EPCG prisutnima se obratila, Eleonora Albijanić, koja je kazala da firma koju predstavlja, pored toga što će organizatorima ustupiti zemljište na Krupcu, takođe će i finansijski podržati Lejk fest.

Predstavnik nikšićke opštine, Radoš Šućur, istakao je značaj festivala za lokalni turizam i ekonomiju i dodao da će grad u narednom periodu pokušati na adekvatan način da odgovori na doprinos Lejk festa.

manuchao

Ove godine slavimo 120 godina postojanja i sa tim u vezi Lejk fest će biti i posebno slavljenički obojen - najavila je Anđela Kadović iz nikšićke pivare “Trebjesa” i dodala da će se nastaviti kampanje društvene odgovornosti poput "Kad pijem ne vozim" i "Rock 'n' Recycle", u okviru koje one koji sakupe najviše flaša očekuju vrijedne nagrade.

- Prethodne tri godine sakupili smo preko 80 hiljada plastičnih čaša koje su kasnije reciklirane - naglasila je ona.

Nina Vukčević, predstavnica NTO navela je da je ovaj festival prepoznat kao manifestacija od velikog značaja za turističku ponudu Crne Gore i precizirala da je prošlogodišnje izdanje posjetilo 30.000 fanova rok muzike.

- Broj posjetilaca Lejk festa svake godine raste, ne samo iz regiona, nego i šire. To govori koliko je festivalski turizam značajan - dodala je ona.

Na današnjoj pres konferenciji direktor Lejk festa najavio je i saradnju sa Sea Dance festivalom, u segmentu promocije koncerta muzičke zvijezde na Krupcu. 

- Nastup Manu Čao, predstavlja početak jedne dobre saradnje Sea Dance festivala sa Lake festivalom, koja će sasvim sigurno rezultirati sjajnim koncertom istinskog umjetnika i našeg dragog prijatelja. Sea Dance je u prethodne dvije godine etablirao kako Budvu tako i Crnu Goru kao turističku destinaciju sa vrhunskom festivalskom ponudom. Naša želja ujedno je da u narednom periodu kroz razvoj saradnje sa Lake festivalom, ali i sa ostalim festivalima pozicioniramo Crnu Goru kao jednu od vodećih festivalskih turističkih destinacija i ponudu visoko kvalitetnih zabavnih sadržaja dodatno unaprijedimo i obogatimo - kazala je Marija Vujović, PR Sea Dance festivala.

A.P.

Portal Analitika