Društvo

Solana: Osnovano udruženje “Dr Martin Snajder – Jacoby”

U prepunom Muzeju Solane u nedjelju je, u spomen na velikog njemačkog naučnika i ekologa, zaljubljenika u prirodne ljepote regiona i Ulcinja, dr Martina Snajdera Jakobija, održana Osnivačka sjednica društva koje nosi njegovo ime.
Solana: Osnovano udruženje “Dr Martin Snajder – Jacoby”
Portal AnalitikaIzvor

Ovom skupu prisustvovali su, pored ostalih i ambasadori Njemačke, Albanije i Hrvatske, nekoliko poslanika u Skupštini Crne Gore, lider SDP-a Ranko Krivokapić, potpredsjednica Opštine Ulcinj Hadidža Đoni…

Za predsjednicu Udruženja izabrana je Zenepa Lika, a uz nju će u Upravnom odboru društva još biti Darko Saveljić, Adaleta Bibezić, dr Dragan Hajduković i mr Dritan Abazović.

„Nastojaćemo da pratimo nasljeđe koje nam je ostavio dr Jakobi. Solana ima sve preduslove da bude brend Crne Gore i Ulcinja. Sada nam treba vizija i volja. Mi imamo viziju. Drugi treba da dokažu da imaju volju“, rekla je Lika.

Jedan od osnivača udruženja, ambasadorka SR Njemačke Gudrun Štajnaker, kazala je da se danas govori o budućnosti Solane i očuvanju biodiverziteta koji je od značaja za Evropu. „Solana je vaša ekonomska i socijalna budućnost. Svijet će vas po tome cijeniti“, dodala je ona.

Ul-info.com

 

Portal Analitika