Turizam

Gvozdenović na Beogradskom manifestu: Vjerujemo da će ova sezona premašiti rezultate iz prethodne

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović posjetio je crnogorski štand na manifestaciji „Beogradski manifest“ koja se održava na Kalemegdanu.
Gvozdenović na Beogradskom manifestu: Vjerujemo da će ova sezona premašiti rezultate iz prethodne
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prilikom posjete štandu NTO CG  ministar je istakao značaj predstavljanja turističke ponude na način koji je dostupan građanima Beograda i Srbije.

Kako je rekao pored ponude po kojoj je Crna Gora već prepoznata, na jedan nov način su predstavljene crnogorske manifestacije i festivali koje su već prepoznate i koje okupljaju znatan broj gostiju iz regiona i šire.

Izrazio je zadovoljstvo da su se promociji pridružili pored lokalnih turističkih organizacija i hotelijera i proizvođači crmničkog vina i barskih maslina.

“Pored kvalitetnih smještajnih kapaciteta i ukupne infrastrukture značajan progres postigli smo i u pogledu  kvaliteta i broja manifestacija i festivala koji se organizuju tokom cijele godine, te na taj način doprinose boljoj posjećenosti u pred i post sezoni. Za narednu godinu biće pripremljen plan svih manifestacije za period 2017-2020 god. koji će biti prezentovan na posebnom sajtu  pripremljenom za tu namjenu”, kazao je Gvozdenović.

S obzirom da je Crna Gora jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Srbije, vjerujemo da će ova turistička sezona premašiti rezultate koje smo zabilježili u rekordnoj 2015 godini, u kojoj je sa tržišta Srbije Crnu Goru posjetilo preko 370 hiljada turista koji su ostvarili oko 2, 9 miliona noćenja, dodao je on.

Portal Analitika