Fudbal

Rožajka dala više golova od Suareza

Luis Suarez u sezoni 2015/16. u 38. kola španske Primera lige postigao je 40 golova, jedan manje od Crnogorke Armise Kuč, superiorne golgeterke u ženskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Rožajka dala više golova od Suareza
Portal AnalitikaIzvor

Upravo sjajni Urugvajac je inspiracija jednoj od najboljih fudbalerki Balkana, koja kroz smijeh kaže da joj je Suarezov način igre i jedna vrsta inspiracije.

"Dati gol više od Suareza u cijeloj sezoni? Pa, to je podstrek da nastavim ovako. Da što jače treniram, radim...", rekla je, za Anadoliju, Kuč.

Ona je 41 pogotku u prvenstvu u nedavno završenoj sezoni dodala i deset golova u Kupu BiH, kao i 15 asistencija.

Foto: AAFoto: AA

Kuč je najbolja igračica SFK 2000 Sarajevo, ekipe koja je 14 godina zaredom prvak BiH.

Duplu krunu igračice trenera Samire Hurem u minulom šampionatu osvojile su na superioran način i bez prave konkurencije. Ipak, Kuč kaže da nije sve bilo tako lagano.

"Sezona je bila dosta teška. Osvojili smo kup i prvenstvo, a i 41 gol ne bih postigla bez trenerice Samire Hurem i mojih saigračica. One su, svi smo zaslužni za sve naše uspjehe", istakla je Kuč.

Tvrdi da je kvalitet ženskog fudbala u BiH na sve boljem nivou.

"Iz godine u godinu sve je bolje. Ženski fudbal u Bosni se razvija, sve više djevojaka igra. Uslovi su mnogo bolji nego je slučaj u Crnoj Gori. Ovdje se više radi, Fudbalski savez BiH posvećuje više pažnje ženskom fudbalu u poređenju sa Crnom Gorom", kazala je Kuč.

Foto: AAFoto: AA

Dvadesetčetverogodišnja djevojka iz Rožaja dvije godine je u SFK 2000. Ističe da joj se sviđa život u Sarajevu i da uživa u svakom trenutku na fudbalskim terenima i van njih. Kao sljedeću stepenicu u karijeri vidi u nekoj od najjačih liga zapadne Evrope.

"Želim da igramu Evropi. Otom, potom, ali želja mi da je da nekada igram u Švedskoj ili Njemačkoj", kaže Kuč.

Foto: AAFoto: AA

Za seniorsku reprezentaciju Crne Gore odigrala je 25 utakmica u kojima je postigla osam golova.

"Kod nas u Crnoj Gori forsiraju se mlađe igračice i u budućnosti ćemo imati dobru reprezentaciju, što sada baš i ne možemo reći. Biće bolje... Da imam u reprezentaciji saigračice kao ovdje u SFK 2000, za Crnu Goru dala bi i više od osam golova", rekla je golgeterka koja je kao devetogodišnja djevojčica počela da trenira fudbal u lokalnom klubu u Rožajama.

"Jednostavno, volim ovaj sport", poručila je Kuč.

Anadolija, rtcg.me

Portal Analitika