Podgorica

Otvoren rekonstruisani park na Pobrežju

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i otpravnik poslova ambasade Narodne republike Kine Zhang Xiang otvorili su danas rekonstruisani park na Pobrežju. Rekonstrukcija je obavljena zahvaljujući kineskoj donaciji od 50 hiljada eura.
Otvoren rekonstruisani park na Pobrežju
Portal AnalitikaIzvor

Uređenje parka na Pobrežju, kako je saopšteno iz PG Biroa, podrazumijevalo je ugradnju novog i rekonstrukciju postojećeg urbanog mobilijara, izgradnju novih staza, ugradnju dječ­ijih igrališta kao i dopunu sadnica. Donacija kineske ambasade vrijedna je 50 hiljada eura.

Gradonačelnik Stijepović je tom prilikom izrazo zahvalnost narodu i Vladi NR Kine na značajnoj donaciji i iskazao zadovoljstvo što će park na Pobrežju ubuduće predstavljati i simbol prijateljstva dva naroda i dvije bliske države – Crne Gore i Kine.migopark1

Gradonačelnik je tom prilikom podsjetio da je taj park istovremeno mjesto odmora i sjećanja, jer se u njegovom središtu nalazi Spomen-ploča posvećena civilnim žrtvama ratova na prostorima bivše Jugoslavije od 1991. – do 2001. godine.

Stijepović je ocijenio da realizacijom ovog projekta, u koji su bile uključene službe Glavnog grada, gradska uprava nastavlja da uređuje i unapređuje postojeće i da stvara nove zelene površina po kojima se Podgorica prepoznaje.

On je u tom cilju najavio uskoro otpočinjanje radova na izgradnji nove trim staze u Tološima koja će biti opremljena svim savremenim sadržajima, kako bi građanima Podgorice stvorili dodatne uslove za sve vidove odmora i rekreacije.

foto: podgorca.me

Portal Analitika