Društvo

MRDAK: Kotorska pijaca ostaje Kotoranima

Na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede u Podgorici u prisustvu predstavnika inspekcijskih organa i Uprave za zaštitu hrane, na osnovu urbanističko tehničkih i konzervatorskih uslova je postignut dogovor o radu kotorske pijace u punom kapacitetu.
MRDAK: Kotorska pijaca ostaje Kotoranima
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sastanku je prisustvovao Zoran Mrdak, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća koje gazduje kotorskom pijacom.

On je  za Skala radio kazao da su dogovoreni uslovi po kojima treba uraditi određene građevinske radove na pijaci kako bi se nastavilo sa prodajom namirnica životinjskog porijekla, koja je zbog loših higijenskih uslova bila zabranjena.

Ovih dana biće intenzivirana sanacija dijela pijace sa akcentom na higijensko tehničke uslove.

Dogovoreno je da se adaptiraju kućice unutar pijace, urade novi sanitarni čvorovi, poboljša kvalitet higijene na peškariji (mjestu za prodaju ribe), kao i norme ponašanja prodavaca robe na kotorskoj pijaci.

Na pitanje da li se ovim konačno stavlja tačka na nedoumice, bojazan i nepovjerenje građana vezano za  priču da će se kotorski markat izmjestiti, a njegovo mjesto biti prenamijenjen  u ugostiteljske svrhe, Mrdak je izjavio da nikada niko nije pominjao izmiještanje, niti ukidanje kotorske pijace.

“Jučerašnji sastanak  je još jedan od dokaza da smo čitavo vrijeme konstantno tvrdili da su priče o otvaranju ugostiteljskog objekta i prenamjena pijace samo insinuacije. Radi se o tome da smo morali uraditi dio tehničkih preduslova i uložiti određena materijalna sredstva da bi ona bila namjenski definisana, onako kako to zahtijevaju propisi o zaštiti hrane“, zaključio je Mrdak.

Skala radio

Portal Analitika