Društvo

TEŽAK INCIDENT: Auto naletjelo na majku iz Rožaja

Jedna od majki Rožaja, koje posljednjih dana protestuju jer nijesu ostvarile pravo na doživotnu naknadu, povrijeđena je danas kada je automobil naletio na nju.
TEŽAK INCIDENT: Auto naletjelo na majku iz Rožaja
Portal AnalitikaIzvor

Rožajke, koje posljednjih dana protestuju u tom gradu jer sumnjaju da im je neko zapalio dokumentaciju na Zavodu za zapošljavanje, juče su poručile da će, ako danas ne dobiju pozitivna rješenja shodno zakonu, u ponedjeljak izaći sa svojom djecom i porodicama na saobraćajnicu koja povezuje Crnu Goru i Kosovo i blokirati je, dok im se ne izdaju.

"Sve majke iz Rožaja su danas odlučile da blokiramo saobraćajnicu prema Kosovu i Srbiji, pošto i dalje svi ćute i dalje nikoga ne interesuje da nam pronađu dokumenta", saopštile su njihove predstavnice, Rafeta Murić i Aida Kurpejović.

Kazale su da je danas neko, pokušavajući da ih uplaši, poslao još jedno lice sa autom "da silom prođe kroz njih".

Tom prilikom, kako su saopštile, povrijeđena je Amira Škrijelj, koja se nakon incidenta onesvijestila dok nije došla Hitna pomoć.

Majke iz Rožaja su poručile da nema toga ko će ih uplašiti i da su sve spreme da izginu za svoja prava.

"Poručujemo Rafetu Husoviću i njegovim pristalicama, kao i predsjednik Opštine Ejupu Nurkoviću, ako su to njihove pristalice, nemojte izazivati bratoubilački rat u Rožajama, samo da bi Vi i Vaše porodice uživale i bogatili se preko naše sirotinje. Nemojte se igrati sa vatrom i udarati na našu čast i na naše porodice. Očekujemo od njih dvojice da nam odgovore da li njih dvojica šalju pojedince sa autima na majke. Takođe poručujemo Đukanoviću i njegovim novim produženim rukama, ministru unutrašnjih poslova Goranu Daniloviću i ministru rada i socijalnog staranja Borisu Mariću, kao i starim produženim rukama Husoviću i Mustaficu nemoj da vam se desi da u ponedjeljak naložite policiji da nas silom uklone sa magistrale ili nam zabrane jer krenu li silom biće im odgovoreno silom. Nemojte izazivati rat na sjeveru, jer ćete vi ako se nešto desi odgovarati za svaki incident. Mi se samo borimo za svoja prava koja su nam stalno na sjeveru ugrožena i koja nam pripadaju zakonom i Ustavom Crne Gore", poručile su majke iz Rožaja.

Takođe, pozvale su građane Rozaja i sa sjevera države da im se pridruže na protestu u ponedjeljak, koji će organizovati na magistrali prema Kosovu i Srbiji, sa početkom u 12 sati.

Rožajke su poručile građanima da nema razloga da se plaše.

"Taj dan da svi izađemo i odbranimo i Rožaje i sjever Crne Gore, da odbranimo, ne samo prava nas majki, već sva prava svih građana sa sjevera, prava naših porodica, naše djece, koja se decenijama ugrožavaju iz Podgorice", kazale su majke iz Rožaja. (Portal RTCG)

Portal Analitika