Društvo

HN: Zabranjeno loženje i upotreba vatre na otvorenom prostoru

Predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović donijela je Odluku kojom se zabranjuje loženje i upotreba vatre na otvorenom prostoru u periodu od 1. juna do 30. septembra.
HN: Zabranjeno loženje i upotreba vatre na otvorenom prostoru
Portal AnalitikaIzvor

Takođe, donešena je Naredbu o preduzimanju preventivnih mjera zaštite od požara na teritoriji opštine u pomenutom periodu.

U cilju preventivnih mjera zaštite od požara, spašavanja ljudi i imovine ugroženih požarom, Opštinski organi, Vatrogasna jedinica, preduzeća, ustanvoe i druga pravna lica, kao i građani, dužni su da odmah preduzmu mjere za otklanjanje opasnosti od požara, a u slučaju izbijanja požara pristupe organizovanom gašenju.

Svi subjekti na području Opštine Herceg Novi dužni su sporovditi bezbjednosne mjere zaštite od požara oranizovano i neprekidno, a naročito na lokalitetima i objektima gdje postoji visok rizik izbijanja požara: Luštica, park Savina, Debeli brijeg, kao i cjelokupno područje priobalnog zaleđa od Debelog brijega do Kamenara.

Kako se navodi, naređene mjere striktno sprovoditi u periodu od 01.06 do 30.09 tekuće godine kada su mogućnosti izbijanja požara najviše, zbog meteroloških uslova, kao i zbog veoma povećanog broja gostiju na teritoriji Opštine.

Portal Analitika