Društvo

Danijela Pavićević: Svaka promjena nama uliva neku nadu

Danijela Pavićević, sestra ubijenog urednika „Dana“ Duška Jovanović uputila je Portalu Analitika izjavu za javnost koju prenosimo u cjelini.
Danijela Pavićević: Svaka promjena nama uliva neku nadu
Portal AnalitikaIzvor

„Svaka promjena nama uliva neku nadu da će se nešto novo objelodaniti i dovesti do onih koji su naredili ubistvo mog brata Duška Jovanovića. Pošto je novi ministar unutrašnjih poslova aktuelizovao priču o novčanoj nagradi za informaciju koja bi dovela do rasvetljavanja ubistva, sugerišem mu da odmah ponudi novac gospodinu Miću Orlandiću, tadašnjem pomoćniku ministra unutrašnjih poslova i šefu specijalnog tima za istragu  ubistva mog brata Duška.

Takođe, neka ponudi novac i gospodinu Dušku Markoviću, koji je tada bio šef Državne bezbjednosti i izjavio u jednoj emisiji kako je znao da je Dušku Jovanoviću život bio ugrožen i na to nekome ukazivao, ali nikada nije rekao od koga i kako mu je život bio ugrožen. Bio je u obavezi i profesionalno i moralno da preduzme sve zakonske mjere kako bi te paklene namjere bile osujećene.

Neka novac ponudi i onima koji su se nalazili u vozilu iza automobila iz kojeg je pucano, koji su prošli pored ranjenog Duška, a da ništa nijesu vidjeli. Isto tako, neka novac ponudi i svim onima koji su bili uključeni u istragu, a nakon toga su napredovali u službi.

Ovoliki protok vremena bez rezultata u maloj Crnoj Gori, u kojoj se sve zna, jasno me upućuje na pravac gdje se nalaze nalogodavci, jer da nije tako do sada bi sve bilo otkriveno. U političkoj pozadini Duškovog ubistva treba tražiti i motive. Da je Duško živ, Crna Gora bi danas izgledala sasvim drugačije – to je sigurno. Pa ko je onda imao koristi od njegovog ubistva?

Zločinačka družina je na slobodi sve ove godine i uživa u onome što su, krvareći ruke, stekli. Poručujem im da će svaka istina pronaći svoj put jednog dana, a Božjoj pravdi niko nije pobjegao. Čekam taj dan, a svaki koji prođe me približava onom danu kada ću ih vidjeti na tasu boginje pravde“, navodi se u izjavi Danijele Pavićević.

 

 

 

Portal Analitika