Kultura

Koncert "Zvjezdica" u čast decenije nezavisnosti

Dječiji hor "Zvjezdice" prirediće večeras koncert "Krilata kolijevka" u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" od u 19 časova, povodom decenije obnove nezavisnosti.
Koncert "Zvjezdica" u čast decenije nezavisnosti
Portal AnalitikaIzvor

Njihov nastup zamišljen je kao putovanje kroz Crnu Goru, uz stihove poznatog pjesnika Dragana Radulovića upravo iz zbirke pjesama "Krilata kolijevka".

- Najpoznatiji crnogorski dječiji hor izvešće i obrade poznatih crnogorskih narodnih pjesama, poput "Još ne sviće rujna zora", "Poranila Jagoda na vodu", "Pod onom, pod onom" i "Gledala sam s Koma plava". Na sceni će se smjenjivati recitatori koja će govoriti stihove i publiku voditi od jednog do drugog crnogorskog grada - polaznici škole glume Petra Pejakovića i nagrađeni takmičari na opštinskom takmičenju. Scenu će krasiti scenografija predstave Gradskog pozorišta "Oro iz bajke". Publika će tokom koncerta imati priliku i da uživa u nastupima KUD-a "Aluminijum" i poznatih imena iz svijeta muzike za djecu, a gosti koncerta su Žuti Serhatlić, Tanja Šeter i Peđa Nedeljković - ističe se u najavi ovog koncerta.

Podsjećamo, "Zvjezdice" postoje već 30 godina i danas je hor Dječijeg saveza Podgorice. U svijet muzike uveo je mnoge mališane i iznjedrio veliki broj danas poznatih muzičara. Hor sada broji oko 40 članova, talentovanih učenika podgoričkih osnovih škola, a dirigenti su Marko i Ana Klepić.

Portal Analitika