Društvo

Izložba Udruženja roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju "Izrazi se slikom 2"

Izložba radova Udruženja roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju "Pružite nam šansu", pod nazivom "Izrazi se slikom 2", se održala u četvrtak, 19. maja u Galeriji Art u Podgorici.
Izložba Udruženja roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju "Izrazi se slikom 2"
Portal AnalitikaIzvor

Izložba je rezultat istoimenog projekta koje je finansirala Komisija za raspodjelu dijela  sredstava od igara na sreću u kojem je učestovalo više stručnjaka - psiholog, pedagog, fiziterapeut, profesor likovnog i crnogorski akademski umjetnici Sonja Đuranović, Veljko Jaramaz i Mirko Dragović. Na izložbi je izloženo 25 radova akrila na platnu koji su izrađeni od strane 12 mladih umjetnika, članova Udruženja. Magistar Zoran Bošković, direkotr Resursnog centara za djecu i mlade Podgorica, je svečano otvorio izložbu.

Događaj su ispratili mnogi naši prijatelji, članovi porodice, ali i veliki broj prosvjetnih, socijalnih i državnih radnika koji aktivno rade na problemima osoba sa smetnjama u razvoju i na inkluzivnom obrazovanju.

"Zahvalnost dugujemo  -Art- Galeriji i njenom rukovodiocu Marku Lukovcu, kao i mentorima koji su pokazali izuzetno stpljenje i profesionalnost radeći sa našim mladim talentima", saopštila je Portalu Analitika predsjednica udruženja Danijela Prelević.

 

Portal Analitika