Svijet

Kraj drame: Nema eksploziva u turskom avionu

Avion "Turkiš erlajnza" na liniji Istanbul-London preusmjeren je u Srbiju na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu. Nakon kontrole avion je oko 14:30 poletio za London.
Kraj drame: Nema eksploziva u turskom avionu
Portal AnalitikaIzvor

Avion je preusmjeren u Beograd nakon što je u letjelici pronađen mobilni telefon čiji je vlasnik nepoznat.

"Blic" javlja da su se svih 300 putnika i 15 članova posade vratili u avion "Turkiš Erlajnza" poslije evakuacije i provjere kontra-diverzione ekipe, koja je utvrdila da u njemu nema eksploziva.

Istragom je utvrđeno da telefon, zbog kojeg je nastala čitava drama, pripada putniku sa prethodnog leta.

Agencija AP prenosi izjave zvaničnika te avio kompanije da u avionu nije pronađen nikakav eksploziv i da je let nastavljen.

Oko 300 putnika je evakuisano u zgradu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", a nakon što su izvršene sigurnosne provjere telefona i aviona, let je nastavljen, rekli su za agenciju AP u "Turkiš Erlajnsu".

Iz te aviokompanije su naveli da u avionu nisu pronađeni nikakvi tragovi eksplozivne naprave.

O tome za Tanjug nisu mogli ništa da kažu u predstavništvu "Turkiš Erlajnsa" u Beogradu, kao ni na Aerodromu "Nikola Tesla", koji su za sve informacije usmjerili na "Turkiš Erlajns".

Ranije danas je "Turkiš Erlajns" saopštio da se radi o avionu tipa "Boing 777/300ER", sa 300 putnika, na letu TK1979 i da su neophodne sigurnosne provjere u toku.

Izvor: b92.net

Portal Analitika