Politika

Medojević: Duška Jovanovića je strijeljao režim

Država, tj režim stoji iz strijeljanja Duška Jovanovića. To smo godinama javno govorili svi koji smo u ovom aktu državnog terorizma prepoznavali preuzimanje vlasti u Crnoj Gori od strane mafije. Državni udar mafije je počeo ubistvom Duška Jovanovića. Nalogodavac je ostao van dometa policije i tužilastva. Svi znamo da trag vodi ka jednoj pećini. A DF sve radi da medvjeda istjera iz pećine. Neki, lazni opozicionari koji su lili suze nad tragičnom sudbinom Duška Jovanovića, sada uđose u istu pećinu sa istim medvjedom, saopštio je lider PzP-a i član predsjedništva DF-a Nebojša Medojević povodom godišnjice smrti Duška Jovanovića.
Medojević: Duška Jovanovića je strijeljao režim
Portal AnalitikaIzvor

On je naveo da postavljanje pitanja otkrivanja nalogodavaca, organizatora i izvršilaca striijeljanja Duška Jovanovića, najbolji je dokaz opravdanosti teze Demokratskog fronta da je smjena režima Đukanovića jedini mogući put za moralni, ekonomski, politički i institucionalni oporavak nacije i države.

- Nakon 12 godina režim i okupirane institucije nijesu uspjela da otkriju ko stoji iza strijelanja Jovanovića. Čak i ova namjerno traljavo vodjena istraga nije utrdila motiv jedinog osuđenog, što jasno ukazuje na opravdanost sumnji da iza ove likvidacije stoji režim i sa njime povezani centri moći. Zato Demokratski Front opravdano tvrdi da će se prava borba protiv korupcije, pljačke države, kriminala povesti tek kada režim Đukanovića bude smijenjen i demontirane sve poluge koje sprečavaju demokratske promjene, refrome u oblasti borbe protiv korupcije i organziovanog kriminala, zapljenu imovine pripadnika režima i suočavanje sa kriminalnom švercerskom prošlošću ovog režima – saopštio je Medojević.

On navodi da je u DF -u odavno jasno da Đukanovic dok je na vlasti neće dozvoliti procesuiranje afere Telekom, otrivanje nalogodavaca , finansijera , izvršilaca ubistva Vanje Bokana, Gorana Žugića, Belog Raspopovića, Blagote Sekulića, Vuka Boškovića, Ernada Kalača i drugih za koje postoji osnovana sumnja da iza njih stoji režim i UDBA.

- Nikada Djukanović dok je na vlasti i kontroliše policiju, UDBu, tužilaštvo, sudove , NVO, medije, djelove lažne opozicije, neće dozvoliti da se procesuiraju korupcionaske i kriminalne afere koje vode prema njemu : garancije za KAP i Zeljezaru, plaćanje 11 puta jednog miliona EUR kako bi se vratio kredit koji je Prva Banka uzela od države, kradja struje, Limenka, šverc cigareta preko Rožaja, pranje novca, korupcija u privatizaciji Telekoma, KAP, Jugopetrola, Svetog stefana, Kraljicine plaže i Miločera, Mamule, Buljarice, Luštice, Porto Montenegra, Kumbora, šverc oružja – poručio je Medojević.

Portal Analitika