Zanimljivosti

Kokteli za svaki horoskopski znak

Organizujete zabavu i želite pogoditi svačiji ukus ili samo želite pronaći nešto baš za sebe, probajte ove recepte.
Kokteli za svaki horoskopski znak
Portal AnalitikaIzvor

OVAN: Ovnovi obožavaju sve što je skupo, pa je za njih svaki koktel koji u sebi ima skupa vina ili pjenu. Recept: Jednu breskvu ili nektarinu izmiksajte s jednakom količinom usitnjenog leda. Prelijte pjenušavim vinom i poslužite.

BIK: Bikovi od svih znakova Zodijaka najviše uživaju u hrani. Pravi su gurmani pa je bitno da su kokteli namijenjeni njima punog ukusa. Recept: U čašu natrpajte svježe jagode i dodajte kašičicu šećera u prahu, zatim prelijte slatkim vinom. Do posluživanja držite u frižideru, ali najmanje tri sata.

BLIZANCI: Blizanci su dosta vizuelni tipovi, pa za njih pripremite koktele koji i lijepo izgledaju. Recept: Jednaku količinu voćnog čaja, sirupa od mandarine i piva pomiješajte i dodajte nasjeckano na kockice svježe voće po želji. Do posluživanja držite u frižideru.

RAK: Rakovima je bitna punoća okusa, ali i miris. Oni će uživati u jačim koktelima. Recept: Jednaku količinu votke, likera od mentola, soka od limuna, sirupa od limuna i mineralne vode pomiješajte i poslužite s ledom.

LAV: Lavovi vole sve što je glamurozno, skupo i u trendu, pa bi takvi trebalo da budu i kokteli za njih. Recept: Prelistajte novine i pogledajte koje koktele piju trenutno zvijezde na zabavama. To je kombinacija za njih.

DJEVICA: Djevice su izbirljive i teško im je ugoditi. Koktel za njih bi trebalo da bude jednostavan, ali pažljivo pripreman. Recept: Čašu mineralne vode pomiješajte sa svježe iscijeđenim sokom jedne naranče. Dodajte dozu ruma i poslužite s usitnjenim ledom.

VAGA: Za Vage je bitno da koktel lijepo izgleda i da je u šarenim bojama. Posebnu pažnju posvetite i ukrašavanju. Recept: Izmiješajte istu količinu bijelog vina, votke, dodajte malo sirupa od narandže. Poslužite s ledom i ukrasite višnjama, jagodama ili nekim drugim voćem.

ŠKORPIJA: Mistične Škorpije vole i mistične koktele. Njihove koktele nemojte miješati, nego sastojke slažite jedan na drugi. Što su kokteli jači, to su bolji. Recept: U visoku čašu ulijte ovim redosljedom rum, džin, liker od mente, te pjenušavo vino. Nemojte miješati sastojke.

STRIJELAC: Strijelci takođe vole slojevitost. Za njih pripremite komplikovane koktele, ali ostavite neka se vidi vaš trud. Recept: U čašu stavite nekoliko jagoda, kuglicu sladoleda, te prelijte šampanjcem. Poslužite odmah.

JARAC: Jarci vole provjerene recepte i rijetko će eksperimentisati. Recept: Za njih recept potražite u tradicionalnom priručniku s receptima ili im poslužite džin-tonik, đus-votku i sl.

VODOLIJA: Vodolije rado eksperimentišu, pa će probati sve što im ponudite. Slobodno eksperimentiše s raznim mješavinama. Recept: Viski pomiješajte sa sokom svježe iscijeđenog limuna, jedne narandže, te dodajte tonik.

RIBE: Ribama pripremite voćne koktele, ali dodajte neki egzotičan sastojak kako bi morali pogađati. Zaintrigirajte im maštu. Recept: Dinju ili lubenicu izrežite na kockice i ohladite ih, te prelijte rumom, likerom od kokosa i malo sirupa od jagode. Po želji razblažite koktel mineralnom vodom i ledom.

Portal Analitika