Abiznis

Kompanija “Čelebić”: Bazen će biti biser kompleksa “Verde”

Kompanija ,,Čelebić“ u Donjoj Gorici gradi savremeni hotelsko-rekreativni kompleks ,,Verde“, čije se otvaranje očekuje u posljednjoj sedmici jula. Multifunkcionalni centar raspolagaće svime što je potrebno za vrhunske pripreme ekipa u dvoranskim i plivačkim sportovima.
Kompanija “Čelebić”: Bazen će biti biser kompleksa “Verde”
Portal AnalitikaIzvor

Pored vaterpolo, košarkaških, rukometnih i odbojkaških ekipa, dugo čekanu sportsko-rekreativnu oazu dobiće i građani i gosti glavnog grada. Ljubiteljima plivanja i vaterpola na raspolaganju će biti zatvoreni bazen poluolimpijskih dimenzija, koji se gradi po najsavremenijim standardima. Zajedno sa modernom sportskom dvoranom i luksuznim hotelom, činiće jedinstvenu cjelinu, koja će biti od izuzetnog značaja za prepoznatljivi sportski duh Podgorice i entuzijazam budućih sportista.

Savremeni multifunkcionalni kompleks i te kako će doprinijeti podizanju kvaliteta života u glavnom gradu. Pored terena za mali fudbal, košarku i tenis, kao i kafe-restorana ,,Sport klub“, koji su već jedan od zaštitnih znakova kompleksa kompanije ,,Čelebić“, Podgorica će konačno dobiti i zatvoreni bazen.

Dimenzije: Smješten u objektu od 1.093 kvadratna metra, sa poluolimpijskim dimenzijama (dužina 25 metara, širina 21 i dubina 2,10), bazen će biti idealan za treninge profesionalnih ekipa i podršku organizaciji velikih takmičenja. U ovim gabaritima, bazen pruža mogućnost da se u njemu održavaju takmičenja u plivanju na osam staza, koja su u skladu sa važećim propozicijama za takmičarsko plivanje. Dubina od dva metra omogućava vaterpolo treninge, ali i korišćenje u svrhu rekreativnog plivanja. Oko bazena će biti uređen prostor koji će korisnicima pružati ugodan odmor. Moderno dizajnirani bazen na raspolaganju će imati i otvorenu terasu od 225 kvadratnih metara, svlačionice, savremeno opremljenu teretanu, SPA i velnes centar. Otvaranje će naročito biti interesantno najmlađim sugrađanima. Mališani iz glavnog grada uskoro će dobiti šansu da i zimi treniraju vaterpolo i plivanje. Možda se upravo među onima koji će u bazenu kompleksa ,,Verde” načiniti prve plivačke zamahe kriju novi Gojkovići, Janovići, Ivovići i drugi majstori koji su proslavili crnogorski sport i državu.

dvoranicaokDvorana: Za one koji više od sportova u vodi vole one na suvom, u sklopu kompleksa gradi se i velika, moderno dizajnirana sportska dvorana koja će ispunjavati zahtjeve najstrožih evropskih udruženja i asocijacija. Na terenu od 1.680 kvadtarnih metara (47,30 sa 35,50 metara) moći će da se igraju košarkaške, odbojkaške, rukometne i utakmice malog fudbala. Toliki prostor daje mogućnost da se u njoj istovremeno koriste dva rekreativna terena za košarku. Svijetla će biti postavljena na visini od 13 metara. Dvorana će raspolagati sa 1.662 sjedeća mjesta, od čega će 59 biti namijenjeno za VIP posjetioce. Biće i 470 mjesta za gledaoce na montažnoj teleskopskoj tribini. U prostoru ispod dvorane biće smještene četiri svlačionice za sportske ekipe, po jedna za sudije i delegate, prostorija za medicinsku i doping kontrolu sportista, kao i za čuvanje sportskih rekvizita i opreme.

Prvi gosti najbolji mladi vaterpolisti svijeta: Bazen kompleksa ,,Verde“ imaće ,,vatreno krštenje“ već ovoga ljeta, kada će ugostiti najbolje mlade vaterpoliste svijeta. Poslužiće kao baza za trening selekcijama koje će učestvovati na Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje će od 26. avgusta do 3. septembra biti održano u glavnom gradu, na otvorenim bazenima SC ,,Morača“. Biće to pravi ispit, ali i sjajna uvertira u uspješan rad još jednog segmenta sportsko-rekreativnog centra ,,Verde“

Portal Analitika